sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Lokakuu: Voimapullat lehtikaalin kera


Lihapullatehtaassa oli tänään superfood-kokoontumisajot. En tosin tarkalleen tiedä super-ruoan virallista määritelmää, mutta joka tapauksessa miellän nokkosen, pellavansiemenrouheen ja lehtikaalin hyvinkin kelpoisiksi raaka-aineiksi. Siihen vielä lisäten vaaleaa lihaa ja maitorahkaa proteiinilähteiksi, niin voimaruoka syksyn pimeisiin sadepäiviin on valmis.

PELLAVANSIEMENROUHE-BROILERIPYÖRYKÄT LEHTIKAALIPEDILLÄ

400 g kananpojan jauhelihaa
1/2 dl maitorahkaa
1 kananmuna
1/2 dl pellavansiemenrouhetta
vajaa 1/2 dl kuivattua nokkosta
1 tl sipulijauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
mustapippuria
suolaa

muutama lehti lehtikaalia
2-3 dl kasvislientä

Sekoita kananmuna ja maitorahka keskenään, lisää sekaan myös pellavansiemenrouhe, nokkonen sekä mausteet. Anna turvota hetkisen.

Lisää massaan jauheliha ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Huuhtele lehtikaali ja revi sitä uunivuokaan niin, että pohja peittyy. Kaada niiden päälle kasvisliemi. Pyörittele lihapullataikinasta tasaisen kokoisia pyöryköitä ja asettele ne lehtikaalipedin päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.


Olin hyvin tyytyväinen broileripullien makuun, se tuo maustaminen kun aina vähän jännittää miten kohdilleen se osuu. Pullat olivat hyvänmakuisia ilman, että niihin olisi lisätty kovin voimakkaita mausteita.

Taikinan koostumus sen sijaan ei ollut tällä kertaa täydellinen. Kananjauheliha on pehmeämpää kuin mitä punainen liha, joten taikinasta tuli löysähkö. Juuri ja juuri niistä sai muovailtua edes etäisesti pullaa muistuttavia.

Eli jos muotovaliopullia haluaa, kannattaa lisätä kuivien ainesosien (pellavansiemenrouhe ja nokkonen) määrää. Tai vaihtoehtoisesti laittaa näiden aineiden lisäksi myös vähän korppujauhoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti