maanantai 15. elokuuta 2011

Itse tehty vaniljakastike


Äidin valmistamaa mustikkapiirakkaa ja omatekoista vaniljakastiketta, nams ja mums!

VANILJAKASTIKE

3 kananmunan keltuaista
4 dl maitoa
2-3 rkl sokeria
maun mukaan vaniljasokeria tai vaihtoehtoisesti yksi vaniljatanko
1 tl perunajauhoa

Erottele munista keltuaiset kattilaan. Lisää muut aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lämmitä seosta liedellä hiljalleen koko ajan sekoittaen, mutta älä keitä. Lämmitä ainoastaan sen verran että kastike "pulpahtaa". Aikaa tähän kului kymmenisen minuuttia.

Jäähdytä ja tarjoile esimerkiksi marjapiirakan kanssa.


Tämä helppo ohje on bongaus Kotilieden nettireseptiarkistosta.

6 kommenttia:

  1. Kiitos tyttö, oli muuten todella yllättävän hyvää vähällä sokerin määrällä nämä herkut, mustikan maku pääsi oikeuksiin :)Vaniljakastike oli todella niin parempaa kuin kaupan hyllystä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset kuuluu sinne ehdottomasti, itse vain vähän sähelsin kauhanvarressa. Mustikkapiirakka oli todellinen ihanuus ja siinä oli oikea määrä marjoja eli paljon!!

    VastaaPoista
  3. Tää on parasta vanilijakastiketta mitä oon ikinä syönyt!Kiitos :)

    VastaaPoista
  4. Hieno juttu että ohjeesta on ollut hyötyä! Kiitti kommentista :)

    VastaaPoista
  5. Ihan mielettömän hyvää oli. =) En ole koskaan viellä löytänyt näin makeeta ohjetta.

    VastaaPoista
  6. Vois koittaa kun niin paljon kehuja saa ; )

    VastaaPoista