lauantai 20. elokuuta 2011

Satakunta: Munakastike


MUNAKASTIKE

neljälle

4 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 1/2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
2 tl vahvaa sinappia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 nippu tilliä tai ruohosipulia

Kuori ja hienonna kananmunat haarukalla lautasella.

Kiehauta voi ja jauhot sekoittaen kattilassa. Lisää maito kolmessa erässä kastiketta koko ajan sekoittaen ja keittäen. Mausta kastike sinapilla, suolalla, pippurilla ja hienonnetulla kananmunalla. Silppua valmiiseen kastikkeeseen tilliä tai ruohosipulia.

(Lähde: Riitta Pojanluoma "Perinnemakuja maakunnista")

Itse tein puolikkaan annoksen ja tuskin onnistuin ihan ohjeen mukaan. Vehnäjauhot olivat olosuhteiden pakosta täysjyvä -sellaisia, lie sekin vaikutti lopputulokseen. Hyvää silti, vaikkei ihan kastikkeesta mene, enemmänkin tulee mieleen toisenlainen versio munavoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti