lauantai 20. elokuuta 2011

Satakunta: Tyrnimarjakiisseli


TYRNIMARJAKIISSELI

3 dl tyrnimarjoja
1 l vettä
1-2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
tilkka vettä

Survo marjat kattilan pohjalla ja lisää vesi. Keitä, kunnes marjoista irtoaa mehu ja kuoret vaalenevat.

Siivilöi kuoret, mausta liemi sokerilla ja suurusta vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. Tarkista maku ja kaada tarjoilumaljaan. Sirota pinnalle sokeria ja koristele tuoreilla tyrnimarjoilla.

(Lähde: Riitta Pojanluoma "Perinnemakuja maakunnista")

Ripsautin annoskulhossa kiisselin päälle tyrnimarjajauhetta. Todellinen vitamiinipommi siis kyseessä.


Tyrnimarjapensaita on tänä kesänä istutettu myös vanhempieni pihalle. Mielenkiinnolla saa seurata näiden puskien kasvua ja toivon mukaan tuottavat satoa sitten tulevaisuudessa.


Myös joku nimeltämainitsematon otus kiinnostui kuvauksen kohteesta. Arvata saattaa, että Pikku Leijona hätisteltiin aika nopeasti puskaa tuhoamasta.

1 kommentti: