tiistai 27. tammikuuta 2015

Maistuu se grillisalaatti talvellakin


Löysin hiljattain mainion blogin nimeltä Eilistä & Paistoa. Sieltä hetken selailun jälkeen matkaan lähti lisukeidea. Pitkästä aikaa tätä omaa suosikkisalaattia oli saatava heti.

Mikäpä tosiaan estää tekemästä tätä ehkä ennemmin grillaukseen ja kesään miellettyä salaattia näin sydäntalvella? Ei yhtikäs mikään.

Salaatin teossa oiva apuväline on sauvasekoitin ja sen silppurikulho. Kaalit ja porkkanat saa todella sukkelasti pieneksi rouheeksi. Tässä ohje suoraan blogista omin pienin muutoksin:

KAALISALAATTI

kaalia (pienestä noin puolet)
porkkanaa
purjoa
2 dl kermaviiliä
2 rkl majoneesia
1/4 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1-2 tl omenaviinietikkaa
mieluisia kuivayrttejä (itse laitoin kuivattua nokkosta)

Surauta kaali ja kuoritut porkkanat hienoksi silpuksi sauvasekoittimella. Halkaise pesty purjo ja hakella ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kaikki vihannekset yhteen kulhoon.

Sekoita loput ainekset keskenään ja yhdistä kaali-porkkana-purjoraasteeseen.

Tarkista lopuksi maku ja anna tekeytyä jääkaapissa hetken aikaa.

PS. Toinen erittäin tykätty coleslaw-ohje löytyy täältä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti