torstai 5. elokuuta 2010

Kultarannan pumpulikakku

Ehdottomasti lempparini kuivakakuista. Aivan ihanan suussasulava maku, nam. Ei uskoisi, että näin "yksinkertaisella" ohjeella tehty voi olla niin hyvää. Voi se.



Ohje suoraan kopioituna Merjan leivonta ja askartelu -blogista:

3 Munaa
3 dl Sokeria
1 tl Leivinjauhetta
1 ½ tl Vaniljasokeria
4 dl Perunajauhoja
250 g Sulatettua, kiehuvan kuumaa rasvaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdin läpi joukkoon, varovasti sekoittaen. Sulata ja kiehauta voi ja lisää se tulikuumana taikinaan hyvin sekoittaen. Paista pumpulikakku hyvin voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 180 asteessa noin 40-50 min.

Kerrankin noudatin tosi tarkasti ohjetta ja se kannatti, kakun rakenne oli erinomainen ja maku juuri sellainen kuin muistinkin. Pienensin ohjetta hieman itselle sopivaksi, sillä käytin pienempää vuokaa (sydänvuoka on muuten peräisin keväällä järkätystä blogitapaamisesta).

Kuten kuvasta näkyy, vuuan voitelu ja jauhotus ei mennyt aivan nappiin ja siksi kakun pinnasta tuli ruma. Hätä keinot keksii, vähän marjoja (punaherukoita) ja tomusokeria kakun pintaan, niin jopas muuttui nätimmäksi ulkonäkö. Tämän kehtaa jo laittaa kahvipöytään tarjolle :)

5 kommenttia:

  1. Minulla on samanlainen vuoka ja mietin, että kuinka paljon pienensit ohjetta? Tekisi mieli kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Mä tein edellisen kuivakakun jälkeen päätöksen, etten ihan heti kokeile uudestaan. Ne jää jostain syystä mulla aina raaoiksi, huolimatta siitä kuinka kamalan kauan niitä paistankaan :/ en vain osaa, mutta tuo kuulostaa kyllä todella ihanalta ja helpolta.

    Mikähän taika siinä on, että se voi laitetaan sinne kiehuvana..

    VastaaPoista
  3. Heidi: Tein sydänvuuan lisäksi pari pienempää kakkusta (kokoluokkaa lasten vuuat), eli veikkaisin et pelkästään tohon sydänvuokaan tehtynä vois puolikas taikina riittää.

    Katiskatar: Ei mullakaan aina oo noi kuivakakut onnistunut ja harvoin niitä tulee tehtyäkin, mut tää onnistu jos tota ulkokuorta ei ota huomioon. Vielä kun saisi nätin pinnan aikaiseksi, niin sit ois täydellinen kaakku :) Itsekin mietin mikä juju siinä kiehuvassa rasvassa on..

    VastaaPoista
  4. Ajatuskatko näköjään edellisessä kommentissa, eli Heidi, tein itse 2/3 taikinasta ja sillä tuli myös ne "ylimääräiset" hyvinkin pienet kakut. Sillä ajattelin puolikkaan taikinan riittävän :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos vastauksesta:) Pitääpä koittaa tuolla ohjeella:)

    VastaaPoista