lauantai 29. kesäkuuta 2013

Tulisiko ensimmäisenä mieleen tehdä juuriselleristä grillisalaattia?

Sellerisalaatti on ilahduttavan monikäyttöinen - se sopii minkä tahansa grillattavan lihan seuralaiseksi.
Juu, ei minullekaan. Sen verran houkuttelevan jutun toimittaja oli kuitenkin onnistunut tekemään Optio-lehdessä (11/2013) tästä sellerisalaatista, että juhannusgrillimenuun se lopulta päätyi. Mitä Herlevin Akseli (reseptin luoja, julkaistu Herlevi liekeissä -kirjassa) ja toimittaja edellä, sitä Pikku Leijonan emo perässä. Näin se homma etenee.

Nyt siis suosittelen salaattia muillekin, siitäkin huolimatta, että juuriselleri herkästi jää monien mielessä kauden tuoreiden antimien varjoon. Jätä ennakkoluulot romukoppaan ja vaihda ainainen (ehkä kuitenkin se huipuin mahdollinen) varhaiskaalisalaatti tähän. Edes kerran kesässä, saatat tykästyä!


  RAKUUNALLA MAUSTETTU SELLERISALAATTI

puolikas juuriselleri ohueksi suikaloituna
puolikas kurkku kuorittuna, siemenet poistettuina ja kuutioituna
1/2 dl kapriksia
puolikas ruukku tuoretta rakuunaa hienonnettuna
1 dl täysmajoneesia
2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
pippuria


Kuori ja suikaloi juuriselleri. Oiva apulaite tähän on julienne peeler -kuorija, mutta aivan hyvin homma onnistuu ihan veitsellä leikaten. Kuori myös kurkku, poista siitä keskiosa ja suikaloi tai raasta sekin. Itse tosin tämän vaiheen sovelsin suikaloimalla kurkun kokonaisena salaattiin.

Yhdistä ainekset (suikaleet, hienonnettu rakuuna, kaprikset, majoneesi ja etikka) kulhossa sekoittaen. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

4 kommenttia:

 1. Itse asiassa juuriselleristä valmistettu Waldorfinsalaatti on todella vanha ja perinteinen grilliruokasalaatti :) Kiva että Akseli on muistanut kyseisen juureksen ja tehnyt vähän yksinkertaisemman version juurisellerisalaatista.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Waldorfinsalaatti

  VastaaPoista
 2. Suurkiitokset tästä tiedosta!! Mikä aukko sivistyksessä :) Samalla paljastuu, etten ole koskaan syönyt/tehnyt Waldorfinsalaattia..

  Ihana jälleen huomata, miten paljon ruokarintamalla on vielä opittavaa ja koettavaa :)

  VastaaPoista
 3. Ihana resepti – tätä kokeilen varmasti!

  VastaaPoista
 4. Moikka, kiva kuulla että innostuit tästä! Salaatti oli kyllä juhannuspöydän yllättäjä (muu tarjoilu taisikin olla vanhoja tuttuja grillisuosikkeja, mutta silti..)

  VastaaPoista