sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Pientä ja suloisen makeaa - mansikkaclafoutis


En ole tänä vuonna malttanut olla ostamatta ulkomailta rahdattuja mansikoita, en sitten millään. Marjakojun ohi täytyisi varmaan kulkea laput silmillä ja pyykkipoika nenässä, onnistuisinkohan sitten. Niin, ja kaiken kukkuraksi ei kotimaisten mansikoiden kypsymiseen ole edes pitkä aika.

Tässä kaltaisilleni hätähousuille kiva jälkkärivinkki. 

PS. Hunajan (tai muun makeutuksen) kanssa ei tässä kannata liioitella, ettei mansikan oma hienostuneen raikas maku peity.




MANSIKKACLAFOUTIS
(ohje kahdelle)

voita vuoan voiteluun

tuoreita mansikoita
2 kananmunaa
1-2 rkl hunajaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 rkl kookoshiutaleita
2 1/2 rkl mantelijauhetta
1 dl kermaa

pinnalle kookos- tai mantelilastuja





Voitele vuoka ja lisää pohjalle siivotut mansikat. Mansikoita kannattaa laittaa reippaasti, isoimmat mollukat lohkoittuina, mutta on hyvä muistaa niiden jonkun verran vetistävän paistosta.

Vatkaa kananmunat käsin kuohkeaksi. Lisää mausteet. Sekoita kookoshiutaleet ja mantelijauhe keskenään, ja lisää nekin taikinaan.

Lopuksi lisää kerma, sekoita tasaiseksi ja kaada taikina mansikoiden päälle.

Pinnalle voi ripotella kookos- tai mantelilastuja.

Paistetaan 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jos paistos on syvä, paistoaika voi olla pidempi.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti