sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Ihana minttu ja elämän minimaalisen pienet ongelmat


Piti selvittää eräs minttuinen probleema tässä jokin aika sitten. Reilunkokoinen, puoliksi napsittu minttupuska oli pyörinyt tiskialtaan liepeillä jo muutaman päivän ja oli aika hankkiutua siitä eroon. Siis muulla tavalla kuin nappaamalla se menemään. Ja sillä hetkellä kun kysymykseen ei tullut mojito-drinkin sekoittelu tai lammaspaistin maustaminen, oli keksittävä jotain muuta.

On olemassa yrttejä, joita en osaa yhdistää suoraan tiettyihin ruokiin niin, että makuyhdistelmä olisi toimiva. Hyvä esimerkki on tämä minttu, varsinkin kun kyseinen puska oli vahvanmakuinen minttu, joka sinällään hurmasi (se tuoksu!). Sen huomaa, mten pinttynyt tapa sitä on kokata aina samoista vakioyrteistä eli basilikasta, persiljasta, ruohosipulista, timjamista jne.

Mielikuvituksen puutostilan vallitessa käytin sitten yrtin kastikkeeseen. Se kannatti, sillä siitä tuli lisuke, mikä käy melkein minkä tahansa ruoan kanssa. Se sopii salaatin, kalan, kanan, grillatun lihan tai kasvisten kylkeen, eli käyttötapoja on paljon. Niin paljon, ettei se ainakaan käyttämättä jää.


RAIKAS MINTTU-JOGURTTIKASTIKE

2 dl maustamatonta jogurttia
muutama oksa tuoretta minttua (noin 1/2 dl)
loraus limen/sitruunan mehua
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä pinnalle

Kaada jogurtti tarjoiluastiaan ja notkista se. Sekoita mukaan kevyesti rouhittu minttu, suolaa ja mustapippuria. Purista myös limen- tai sitruunanmehua raikastukseksi. Anna kastikkeen maustua hetken aikaa.

Ennen tarjolle asettamista kastikkeen pinnalle voi lorauttaa oliiviöljyä.

2 kommenttia:

  1. Tuollaista käytetään täällä päin paljonkin:) On hyvää vaikka grillatun munakoison kanssa:)Pikku Leijonasi muuten on hurmaava hauveli!

    VastaaPoista
  2. Sinäpä sen sanoit, itselläkin kävi mielessä eri toten grillissä paahdetut kasvikset kun mietin noita käyttökohteita :) Heh, automaattisesti alkoi tekemään mieli grillattuja munakoisoja ;) Voi kiitos, Pikku Leijonahan tästä vallan ylpistyy!

    VastaaPoista