maanantai 17. kesäkuuta 2013

Taste of Helsinki - kannatti tulla kauempaakinOlen vieläkin ihan hurmioissa Taste of Helsinki -ruokafestareista! Mikä elämys oli päästä näkemään, kokemaan ja ennen kaikkea maistelemaan eri huippuravintoloiden annoksia. Tämä oli niin hyväntuulinen tapahtuma, etten voi muuta kuin suositella sitä. Paikalle kannatti saapua kauempaakin.

Mikä onkaan parempi tilaisuus ruokadiggarille päästä kokeilemaan gourmeeta kuin tämä? Ihaninta koko konseptissa onkin se hurjan matala kynnys maistaa itselle vieraita ja/tai ennenkokemattomalla tavalla valmistettuja raaka-aineita.

Tapahtumaan oli helppo tulla, järjestelyt olivat ensiluokkaisen toimivat, eikä ainakaan päiväkattauksessa jonoja juurikaan ollut. Sen kun vain haki aina seuraavan annoksen valitsemastaan paikasta.Pähkinänkuoressa festivaalin idea on se, että 12 ravintolaa (tänä vuonna ne olivat Aito, Ask, Bistro Omat, C, Demo, Gaijin, Juuri, Luomo, Muru, Olo, Smör ja Toscanini) tarjoavat kukin alku-, pää- ja jälkiruokavaihtoehdon. Eli yhteensä 36 annosta on maisteltavissa. Ainoa ongelma piileekin siinä, kuinka osaa valita toinen toistaan herkullisimpien annosten välillä.

Itse pienen pähkäilyn jälkeen kokosin tällaisen menuun. En edelleenkään osaa päättää mikä näistä oli ylivertaisin, se saattaisi olla haukipatee tai sitten possu. Kaikki veivät jokatapauksessa kielen mennessään.

Alkuruoka: Haukipateeta, herukanlehtikurkkua ja punajuurta (Juuri)

Alkuruoka: ”Earthquake” – Luomu kananmuna 64,7 °C, sienitoffee (Luomo)

Pääruoka: Haudutettua viljaporsaan poskea, herkkusientä, tryffeliä ja ryppyporkkanaa (Demo)
 

Jälkiruoka: ”PAVLOVA” – Raparperia ja marenkia (Luomo)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti