perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kanankoipia ja sipuli-hernelisuketta Gordonin tapaan




Räyh ja röyh! Olipas hyvää..


Gordonin keittokirja oli jo hyvän aikaa (lue: monta vuotta) pölyttynyt hyllyssä, ennen kuin tajusin nopeaa selailua syvällisemmin perehtyä siihen. Hölmöä panttausta, sillä rähisevältä kokilta löytyi heti ensi vilkaisulla todella oivallinen resepti. Ruoanlaitto sujui kirjan ohjetta seuraten kuin tanssi. Nyt jätinkin opuksen pyörimään pöydälle, josko siitä näin tajuaisi poimia ideoita hieman useammin.


Kyseessä on siis teos nimeltä Gordon Ramsay omassa keittiössään, ja sieltä ohje kanankoiville ja hernesipulimuhennokselle.


Ruoan raaka-aineet ovat edullisia, resepti on toimiva ja helppo tehdä, eikä ravintoarvoissakaan ole moitittavaa. Mielestäni tämän enempiä perusteluja ei tarvita todetakseen kyseessä olevan laadukas arkiruokaohje.




KANANKOIPIA SIPULIN JA HERNEIDEN KERA
(neljä annosta)

4 isoa kanankoipea
2 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
pieni kourallinen timjaminoksia
1 iso valkosipulinkynsi kuorineen murskattuna
20 g voita
1 1/2 dl vettä

Herne-sipulimuhennos:
25 g voita
200 g pikkusipuleita kuorittuina (käytin salottisipulia)
muutama timjaminoksa
600 g herneitä, pakasteherneet sulatettuina
1 1/2 dl vettä
suolaa, mustapippuria
gem-salaattia (käytin jäävuorisalaattia)




Ensin oliiviöljy kuumennetaan isolla paistinpannulla. Mausta kanankoivet tasaisesti suolalla ja mustapippurilla. Paista koivet öljyssä kullanruskeiksi, noin parin minuutin ajan per puoli.

Lisää timjami, valkosipuli, voi ja vesi pannuun. Alenna lämpöä, peitä pannu osittain kannella ja anna hautua reilun puolen tunnin ajan (tai kunnes koivet kypsiä). Käännä koivet puolessa välissä paistoa.

Sillä välin kun koivet hautuvat, valmista sipuli-hernepaistos. Sulata voi pannulla ja kuullota siinä miedolla lämmöllä sipulit pehmeiksi, älä kuitenkaan ruskista. Lisää timjaminoksat, herneet ja vesi. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna porista hiljalleen noin viiden minuutin ajan. Kun vesi on melkein kokonaan haihtunut, lisää vielä salaatti paistoksen sekaan ja jatka paistamista enää hetkisen.

Levitä herne-sipulimuhennos isolle vadille ja asettele kanankoivet päälle. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti