maanantai 10. syyskuuta 2012

Hui mikä piirakka!


Vein tätä paholaisen piirakkaa sukutapaamiseen ja sen julma nimi herätti kahvipöydässä kovasti ihmetystä. Mistähän pirusta tämä kielen mennessään vievä leipomus on näin omaperäisen nimen saanut?

Piirakka on muuten mainiota vaihtelua mokkapaloille, ja vähintäänkin yhtä hyvää.

PAHOLAISEN PIIRAKKA

(pellillinen)
5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta

50 g margariinia
2 1/2 dl vettä tai maitoa

3 kananmunaa

kuorrutus:
4-5 dl tomusokeria
70 g margariinia
4 rkl maitoa
2 tl vaniljasokeria
päälle Fazerin marianne crushia


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseokseen sulatettu margariini sekä vesi/maito ja vatkaa taikinaa parisen minuuttia. Tämän jälkeen lisää kananmunat yksitellen ja jatka vatkaamista niin, että taikinasta tulee tasaista.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Kuorrutetta varten mittaa tomusokerit ja huoneenlämpöinen margariini kulhoon. Vatkaa ne sekaisin ja lisää maito sekä vaniljasokeri. Vatkaa lopuksi kuorrute tasaiseksi massaksi.

Laitoin tuohon ohjeeseen tomusokeria epämääräisesti, sillä itse laitoin sitä suoraan 5 desiä ja kuorrutteesta tuli melko jämäkkää. Joten kannattaisi varmaan aloittaa neljällä desillä ja lisätä sitä sitten jälkeen päin tarpeen mukaan.

Levitä kuorrute jo jäähtyneen piirakan päälle ja ripottele marianne crushia päälle.

Huom. Marianne crushia voi lisätä myös piirakkataikinaan. Itse laitoin sitä pelkästään kuorrutteen päälle, siitä syystä ettei sitä enempää ollut käytettävissä.


PS. Blogissa näkyy noin viikon verran lukijatutkimus, joka liittyy uuteen blogiyhteisöön. Eli lokakuussa syntyy blogimaailmaan uusi jännittävä Inspiration-konsepti, johon blogini on kutsuttu mukaan. Tässä pieni tiivistelmä tulevasta blogiyhteisöstä:

Inspiration tarjoaa lukijoille ennennäkemättömän tavan seurata blogeja kuvavirran avulla, tietokoneelta ja mobiililaitteilta. Lukija saa sivuston kautta seurattavakseen 300 mukaan kutsuttua laadukasta blogia, jotka tarjoavat inspiraatiota ja ideoita muodin, kauneuden, ruoan, sisustuksen ja lifestylen maailmasta. Bloggaajalle Inspiration avaa tilaisuuden päästä esille Suomen johtavalla blogisivustolla ja löytää uusia lukijoita.

6 kommenttia:

  1. Onnittelut Inspirationiin pääsystä, vaikuttaa hienolta uutuudelta! Jotain tuollaista olenkin jo kaipaillut. Ihana tuo paholaisen piirakan ohje, täytyypä heti viikonloppuna kokeilla!

    Aurinkoista viikkoa!
    Anniina

    VastaaPoista
  2. Kiitti Anniina! Todella mielenkiinnolla odotan tuota uutta blogiyhteisöä, ja näyttäisi siltä että moni loistava blogi on sinne tulossa :) Saa nähdä mitä tuleman pitää.. ;)
    Kuin myös sulle, oikein mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Nam! tämä meni leipomislistalle heti, varmasti todella herkullista :)

    VastaaPoista
  4. Jeps, ehdottomasti kannattaa joku kerta kokeilla :) Näissä on selvää haastaja-ainesta mokkapaloille ;)

    VastaaPoista
  5. Ai ai, ei tällaisia herkkuja saa esitellä iltasaikaan dataileville herkkunälkäisille! Näyttää todella herkulliselta ja nimensä veroiselta :-) Kauniit kuvat!

    VastaaPoista
  6. Pipsa, repesin täysin sun kommentista :) Kuulostaa muuten tutulta, itsekin monta kertaa alan leipomaan ihan vain siitä syystä että olen nähnyt jonkun herkkuleipomuksen esim. blogeissa.

    VastaaPoista