maanantai 24. syyskuuta 2012

Uunikalan muuttumisleikki


Uunin uumenista piristystä päivään kalaruoan muodossa. Ruokalautasen väri-iloittelu toimii erinomaisesti syksyn harmaudessa alakulon torjumiseen. Jos ruoka ei sisällä luontaisesti värikkäitä raaka-aineita, voi mausteilla saada ihmeitä aikaan. Se tekee ruoasta heti nautinnollisemman näköisen. Tämäkin seivuoka olisi ollut ankean harmaa ilman kurkuman värjäävää vaikutusta.

Olen joskus kuullut ohjeen syödä värikästä ruokaa, ja siinä on kyllä perää useammalta kantilta ajateltuna. Fiksusti sanottu.

Ohje muokattu Mauste-elämyksiä -kirjasta.

UNIKONSIEMEN-UUNIKALA

400 g pakasteseitiä
suolaa
valkopippuria
kuivattua ruohosipulia
2 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 tl kurkumaa
mantelilastuja
unikonsiemeniä

Voitele uunivuoka ja asettele sulaneet seitifileet siihen. Mausta kala suolalla, valkopippurilla ja ruohosipulilla.

Sekoita kasvisliemi, ruokakerma ja maissitärkkelysjauho keskenään tasaiseksi. Lisää liemeen kurkuma.

Kaada seos kalojen päälle ja ripoittele pinnalle mantelilastuja ja unikonsiemeniä. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Liiallisen tummumisen estämiseksi pintaa voi suojata foliolla.

2 kommenttia:

  1. Joo, oikein hyvää oli. Pystyy hyvillä mielin suosittelemaan ohjetta eteenpäin. Seiruoka on kyllä hyvin tehtynä huippu arkiruokaa, niitä vähemmän onnistuneita pöperöitäkin kun on tullut kokkailtua.

    VastaaPoista