lauantai 29. syyskuuta 2012

Syyskuu: Puolukka-lihapullat


Syksyyn ja marjasesonkiin sopiva lihapullaresepti tällä kertaa. Pullat on hyvin pitkälti tehty Glorian ruoka&viinin ohjeen mukaan, siinä tosin oli käytetty puoliksi lampaanjauhelihaa. Myös korppujauhot on oma lisäys, itsellä taikina jäi niin löysäksi, että katsoin paremmaksi vähän jämäköittää sitä.

Mitä valmiisiin lihapulliin tulee, ne olivat toki syötäviä, mutta puolukat ja kaprikset maistuivat niistä kovin hallitsevasti. Tietenkin, ovathan pääosassa lihapullien raaka-aineissa. Itseäni ei vaan se makuyhdistelmä tällä kertaa säväyttänyt.

PUOLUKKA-LIHAPULLAT

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
3 dl puolukoita
3 rkl kapriksia
2 tl kuivattua timjamia
400 g naudan paistijauhelihaa
1 kananmuna
suolaa
1/2-1 dl korppujauhoja

Kuullota silputtuja sipuleita öljytilkassa pannulla pehmeiksi. Lisää puolukat, pienityt kaprikset ja timjami. Kuullota vielä hetken aikaa.

Sekoita kulhossa jäähtynyt puolukkaseos, kananmuna ja jauheliha taikinaksi. Mausta suolalla. Tässä vaiheessa taikina tuntui liian löysältä, joten lisäsin hieman korppujauhoja.

Pyörittele taikinasta tasakokoisia pyöryköitä ja paista uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti