keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Maa-artisokkaa ja mustapapuja


Kasvisruokaa välillä. Nopea ja helppoa ruoka, kunhan ei menetä malttiaan maa-artisokkien kuorimisen kanssa. Esikypsyttelin kuorimattomat maa-artisokat höyrykeittimessä ja näin ollen pystyin vähentämään paistoaikaa huomattavasti.

Melko kiirehtien tuli ruoka tehtyä muutoinkin, ja kaikessa tohinassa päädyin maustamaan munamaidon tutulla mausteilla. Vaikka makumaailmaa olisi voinutkin pohtia enemmän, onnistui mausteyhdistelmä mielestäni silti loistavasti näinkin.

MAA-ARTISOKKA-MUSTAPAPUPAISTOS

vajaa 500 g maa-artisokkia
puolikas purjosipuli
1 tlk mustapapuja suolaliemessä
2 kananmunaa
2 1/2 dl ruokakermaa
mustapippuria
muskottipähkinää
valkosipulijauhetta
cayennepippuria
suolaa
parmesanjuustoraastetta

Esikypsytä maa-artisokkia joko höyryttämällä tai keittämällä reilun 10 minuutin ajan. Kaada mustapavut uunivuokaan. Suikaloi purjoa papujen päälle tasaisesti. Kuori ja viipaloi jo hieman jäähtyneet maa-artisokat ja lado viipaleet purjon päälle.

Riko kananmunat ja sekoita ruokakerman joukkoon. Mausta seos ja kaada tasaisesti uunivuokaan muiden ainesten päälle. Raasta pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.

PS. Vinkkinä hiilihydraattitietoisille ja miksei muillekin, maa-artisokat toimivat näin laatikkotyylisessä ruoassa loistavasti pottujen vastineena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti