tiistai 17. huhtikuuta 2012

Vihreä soppa


Possun rimpsuluiden keittelystä "lisäbonuksena" saatu liemi päätyi tähän keittoon. En olekaan aikaisemmin kesäkurpitsasta tehnyt keittoa, toinen mitä harkitsin tähän oli tuore kurkku. Ehkä kurkusta innostun tekemään keittoa joskus toiste, ja sehän voikin sitten olla joko lämpimänä tai kylmänä tarjottava.

KESÄKURPITSAKEITTO

2 kesäkurpitsaa
1 sipuli
noin 6 dl lihalientä
mustapippuria
timjamia
valkosipulijauhetta
yrttisuolaa
noin 50 g Aura pehmeää sinihomejuustoa

Kuumensin lihaliemen kattilassa ja lisäsin pilkotut kesäkurpitsat ja sipulin sekaan. Annoin kiehua miedolla lämmöllä niin että kesäkurpitsat pehmenivät. Siihen ei mennyt kovin kauan. Sen jälkeen soseutin keiton.

Tämän jälkeen katkaisin virran liedeltä ja lisäsin mausteita ja sinihomejuustoa. Arkailin tuon sinihomejuuston suhteen ja näin ollen melko vähän laitoin sitä. En ole vielä täysin tullut "sinuiksi" homejuustojen kanssa. Häivähdys sinihomejuuston makua sopi tähän kuitenkin hyvin. Lisäsin suolaa varovasti myös, sitäkään ei varmaan olisi tarvinnut jos olisi reilummin lisännyt juustoa.

Tuo omatekoinen liemi teki keitosta supermaukkaan.

2 kommenttia:

  1. Rakastan kesäkurpitsaa mutta en koskaan ajatellut tehdä kesäkurpitsakeittoa! Hieno idea, pitää varmasti kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Joo, ei mullakaan ennen ollu käyny mielessä tehdä kesäkurpitsasta keittoa. Aina jotain juureksia tulee käytettyä. Mutta suosittelen, supermaukasta oli!

    VastaaPoista