lauantai 14. huhtikuuta 2012

Mangojäädyke


Tulipa tästä hyvänmakuinen rumilus. Menee harjoittelukappaleena. Jos olisin ollut fiksu, olisin valinnut vähemmän haastavan vuoan. Nämä on juuri niitä asioita, mitkä tulevat mieleen vasta silloin, kun on liian myöhäistä.

Kelmutus meni siis mönkään, kun käytin pientä sydämen mallista vuokaa. Osa kelmuista jäi myttyyn vuoan pohjalle ja sehän näkyi heti jäädykkeen pinnassa.

Mutta makeaa tämä oli, kuin jätskiä. Ja olisipa värinsä ja makunsa puolesta käynyt pääsiäisenkin jälkkäriksi. Onni oli, että rohmuttiin PLI:n kanssa tämä kahdestaan, niin ei tuo ulkonäkökään haitannut.

-----

MANGOJÄÄDYKE

2 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 prk mangoviipaleita sokeriliemessä
tomusokeria maun mukaan
vaniljasokeria maun mukaan

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja (soseutetut) mangot sekä sokerit ja jatka vatkaamista kunnes massa on tasaista.

Kelmuta vuoka. Kaada massa vuokaan ja jäädykkeen hyytyä pakkasessa mieluiten yön yli. Vuoka, mitä käytin, on tilavuudeltaan 4 dl. Ohje riitti siihen hyvin, vain pieni maisteluannos jäi yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti