sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Lempeän tulinen bratwurstipata ja kesäkurpitsalisuke


Lauantai-iltana istahdimme ajan kanssa pöydän ääreen ruokailemaan, ihan kunnolla taas pitkästä aikaa. Arkisin harvemmin ruoka-ajat sattuvat meillä yksiin, eikä edes pöydän ääressä syöminen ole aina itsestäänselvyys.

Alkuruoaksi tein salaattia. Pääruoan ollessa melko tuhti, en halunnut kovin raskasta aloitusta. Raikkaan makuinen viikuna-mozzarella-pähkinäsalaatti vei kielen mennessään pari viikkoa sitten, täten halusin tehdä tätä toistamiseen.


Pääruokana oli makkarapataa ja uunissa paahdettuja kesäkurpitsaviipaleita. Kaupassa satuin huomaamaan Savuhovin tuotteita, siitä sitten sain idean tähän ruokaan. Taisikin olla ensimmäinen kerta kun tein bratwurstista ruokaa.

Ruoan kanssa juomaksi sopi oikein hyvin punaviini. Teki heti hieman juhlavammaksi tämän melko arkisen ruoan. Toki joku hyvä ruokaolutkin olisi käynyt mainiosti.


BRATWURSTIPATA

n. 300 g bratwurstimakkaraa
voita paistamiseen
2 chilipaprikaa
8 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 tlk kidneypapuja
1 prk tomaattimurskaa
ripaus sokeria
2,5 dl punaviiniä
1 lihaliemikuutio
3 porkkanaa
1 iso palsternakka
suolaa ja mustapippuria

Kuumenna voi padassa ja lisää makkara- ja chilipaprikaviipaleet. Ruskista hetken aikaa, sitten lisää pavut, tomaattimurska, viini, liemikuutio ja ripaus sokeria. Anna kiehua ja mausta.

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Lisää pataan pilkotut juurekset ja sipulit. Siirrä pata uuniin kannen alle hautumaan. Anna paistua reilun tunnin ajan tai kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä.


Makkarapadan kylkeen tein yksinkertaisen lisukkeen kesäkurpitsasta. Leikkasin kurpitsasta noin sentin paksuisia viipaleita, ripottelin hieman suolaa niiden päälle ja annoin itkettyä noin vartin ajan. Sitten pyyhin ylimääräiset nesteet pois ja ladoin ne uunivuokaan. Maustoin mustapippurilla ja pirskottelin hieman oliiviöljyä pintaan.

Paahdoin kesäkurpitsoita uunissa vajaa puoli tuntia, sitten lisäsin pinnalle hieman cheddarjuustoa raasteena. Lisäsin juustoraasteen liian myöhässä, se olisi saanut ruskistua hieman enemmän.

2 kommenttia:

  1. Sulla kuvat sen kun kaunistuu entisestään! :) Oletko käynyt jo siellä valokuvauskurssilla? (:

    VastaaPoista
  2. Kiitos Henskis! Välillä kuvien ottaminen sujuu ja välillä taas "takkuaa" niin pahasti ettei oo tosikaan..;) Kurssi on parin viikon päästä, toivottavasti sieltä saisi paljon vinkkejä ja oppia kuvaamiseen :)

    VastaaPoista