sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Viikuna-gorgonzolapiirakka


Tämän tosi maukkaan suolaisen piirakan ohjeen löysin Paistetut muikut -blogista. Piirakassa yhdistyy mahtavasti suolainen ja makea.

Alkuperäisessä ohjeessa oli viikunasalaattia mukavasti piirakan päälle ladottuna, mutta itse tein pelkästään piirakan. Laitoin kuitenkin viikunoita sitten piirakan päälle ja hyvin sopivat niinkin.

VIIKUNA-GORGONZOLAPIIRAKKA

1 pkt valmis piirakkapohja

Täyte:
250 g gorgonzola-juustoa
3 kananmunaa
3 dl maitoa
½ tl suolaa
1 tl valkopippuria
2 tuoretta viikunaa lohkottuina

Voitele piirakkavuoka ja painele pohjataikina siihen tasaisesti. Pilko juusto ja asettele siivut pohjalle. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada juustojen päälle. Viimeistele piirakka laittamalla pilkotut viikunat täytteen päälle.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Tän on täytynyt olla aivan mielettömän hyvää.. Täytyy tehdä joskus kun Isäntä ei ole paikalla :) Minkäs kokoinen tästä tuli...? Sellainen perus pyöreän piirakan kokoinen noin suunnilleen?

    VastaaPoista
  2. Oli hyvää, tee ihmeessä :) Tuo Teema-vati, mihin itse tein, on 38x16cm, ja koko pohjan olen siihen sullonut, eli veikkaisin että peruspyöreäpiirakka tästä tulisi oikein hyvin.
    Voi että, tuoreet viikunat sopivat juustojen kylkeen niin täydellisesti! Harmitti kun joulupöytään kaupan viikunat olivat himpun liian raakoja :(

    VastaaPoista