sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Syysmenu puolen valtakunnan tyyliin


Päätimme pitkästä aikaa tehdä ruokaa kotona normaalia pidemmän kaavan mukaan alku- ja jälkiruokineen. Muistelimme samalla onnistunutta Italian matkaa ja nautimme kotoilusta. Liian harvoin tulee näin perusteellisesti kokattua, puhumattakaan pöydän kattamisesta ja ruokaviinien hankkimisesta.


Alkuruoaksi valikoitui keitto, ja siihen oli syynsä. Halusin vielä kerran tämän syksyn aikana tehdä kurpitsakeittoa. Aivan ihanan makuista tuli tälläkin kertaa, vaikka en lisännyt kermaa ollenkaan. Pelkkä kasvisliemi ja sulatejuusto kera melko voimakkaan maustamisen riitti tekemään keitosta täyteläisen.


Pääruoaksi tehtiin valkoviinissä haudutettua broileria, johon käytin reissulta ostettua ruoanlaittoviiniä. Tosi kätevät nuo pienet pillimehukokoiset viinipönikät, onkohan vastaavia Alkon tuotevalikoimassa?

Broileripadan lisänä tarjolla oli juurespaistosta. Fenkoli juuresten seassa oli aika vinkeän makuista, ensimmäistä kertaa käytin sitä ruoanlaitossa. Sen voimakas, lakritsimainen maku sopisi paremmin ehkä johonkin muuhun yhteyteen, täytyy ehdottomasti jatkaa näitä fenkolikokeiluja.


Jälkkärinä ei ollut mikään kevytherkku, vaan suklaamoussea mansikoiden kera. Tumma suklaa ja mansikat ovat vastustamaton yhdistelmä. Helppotekoinen jälkiruoka, minkä voi tehdä hetkeä aiemmin jääkaappiin tekeytymään.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää :) Itse olen ostanut Alkosta pieniä viinipulloja kokkailuja varten.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Niissä pienissä pulloissa on vain harmillisen korkea hinta suhteessa isompaan pulloon. Olisipa se vaan niin kätevää ostaa suoraan ruokakaupasta tällainen pieni pönikkä kokkailuja varten..

    VastaaPoista