torstai 18. elokuuta 2011

Itse tehty pestokastike


Pihamaan basilikapuskat ovat kasvaneet niin hyvin, ettei niitä ehdi millään käyttämään. Lehdistä huomaa ettei kasvit ole enää parhaimmillaan. Minusta liian isoiksi kasvaneet eivät ole niin houkuttelevia kuin ne tummanvihreät nuoret lehdet.

Osan basilikasadosta jo hyödynsin kuivattamalla niitä. Nyt tähän pestoon sain käytettyä myös melkoisen määrän lehtiä. Oikein oiva tapa olikin päästä eroon basilikasta, suosittelen kaikille muillekin ylituotannosta kärsiville.


PESTOKASTIKE

noin 2 ruukkua basilikaa
1/2 dl cashewpähkinöitä
2 valkosipulinkynttä
100 g parmesaanijuustoa
1 1/2 dl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Pilko juusto kuutioiksi ja rouhi pähkinöitä pienemmiksi. Silppua valkosipulit. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja survo sauvasekoittimella (esimerkiksi) tasaiseksi tahnaksi. Lopuksi mausta.

Minulla on tapana kasailla ainekset oluttuoppiin, silloin kun on tarkoitus käyttää sauvasekoitinta. Tuoppi on kuin mitoitettu tähän tarkoitukseen ja tarpeeksi korkeareunainen, niin keittiön seinätkin pysyvät puhtaina.

Varsin mielenkiintoisen näköinen cocktail oli tänään tuopposessa.

2 kommenttia:

  1. Mun salaatti on kans ihan villiintynyttä.. =( Ja "mulle" on tulossa vauva!! Siis kurpitsavauva! =) Joko hämäännyit?? =)

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköinen pesto! Itse olen viimeaikoina tehnyt vastaavaa, mutta saksanpähkinöistä ja kapristen kanssa. :)

    VastaaPoista