sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kaikki-hyvät-rasvat-yhes-koos -iltapala


Kuinkahan suuri merkitys asenteella on siihen, miltä eri ruoka-aineet maistuvat? Olen huomannut usean tuotteen ja raaka-aineen kohdalla entisen inhokin muuttuneen tämän päivän suosikiksi. Ja nimenomaan nyt sen jälkeen, kun olen alkanut lisäämään rasvojen käyttöä.

Esimerkiksi otan avokadon. Joko suhtautuminen oikeasti vaikuttaa tai viime aikojen avokadot ovat sattumalta olleet paljon parempia, mutta suoraan sanoen en voinut ennen käsittää niiden mahtavuutta. Minusta ne maistuivat lähinnä oudoilta. Nyt makuhermoni ovat täysin päinvastaista mieltä, ja nykyisen iltapalani päätähtenä toimiikin useimmiten juuri avokado.

Yhdistin tähän iltapalaan kaksi mukavaa juttua, voissa paistetun kaalin ja muussatun avokadon. Todellinen makuhuipennus tähän olivat paahdetut pähkinät. Huippuhyvä yhdistelmä oli kasassa.

Huomasin muuten, ettei kannata olla liian varovainen pähkinöitä paahtaessa (puolivahingossa annoin niiden olla pannulla normaalia hitusen kauemmin). Näin tehden pähkinöiden maku oli ihanan paahteinen, muttei vielä palanut. Pähkinöiden rouhiminen pienemmiksi saattoi osaltaan vaikuttaa. Sitä aina vaan hoksaa uusia asioita kokatessa.

AVOKADOA, PAAHDETTUJA PÄHKINÖITÄ JA PAISTETTUA KAALIA

kourallinen pähkinöitä (esimerkiksi cashew- ja saksanpähkinöitä)
reilu lohko keräkaalia
voita
2-3 avokadoa
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Paahda pieneksi rouhitut pähkinät kuivalla pannulla. Niiden ollessa sopivan paahtuneita, siirrä ne sivuun ja laita pannulle nokare voita sulamaan.

Silppua kaali suikaleiksi. Paista suikaleet voissa miedolla lämmöllä. Kun kaalit ovat pehmenneet, siirrä ne tarjoiluastiaan jäähtymään.

Kuori avokadot ja muussaa ne joko haarukalla tai sauva/teho -sekoittimella.

Yhdistä lopuksi kaalisilppu, avokadot ja pähkinärouhe. Purista sitruunasta sekaan mehua sekä mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti