maanantai 22. lokakuuta 2012

Shepherd´s pie


Perusruoka esimerkiksi viikonloppuun, tai miksei arkeenkin, varsinkin edellisen päivän perunasoseesta tehden. Harmillisesti en huomannut kauppareissulla jauhelihan olevan vähärasvaista (5%) paistilihaa. Se oli kaupassa pakattu ja näytti parhaimmalta, mutta olisi ehkä kannattanut lukea pakkauksen tarrasta muutakin kuin hinta. Ruoka jäi tällä kertaa kaipaamaan tietynlaista mehevyyttä, sillä rasvaisempi liha olisi sopinut tähän paremmin.

Myös perunasoseen koostumukseen olisi pitänyt kiinnittää huomiota, silläkin sitä mehevyyttä olisi pelastanut. Enemmän nestettä muussin sekaan sekä sopivampi liha kaupasta, siinä muistilista itselle seuraavaa kertaa varten.

SHEPHERD`S PIE ELI PAIMENEN PAISTOS

400 g jauhelihaa
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
4 pientä porkkanaa
1 iso lehtisellerin varsi
2 rkl tomaattipyreetä
muutama miniluumutomaatti
1 rkl worcestershire-kastiketta
mustapippuria
suolaa
timjamia

vajaa litra pilkottuja perunoita
maitoa
suolaa
1 kananmuna
1-2 dl parmesaanijuustoraastetta

Kuori ja lohko perunat ja kypsytä ne kiehuvassa vedessä. Perunoiden ollessa haarukkakypsiä, valuta keitinvesi pois ja soseuta potut. Lisää sekaan maitoa, suolaa, kananmuna ja juustoraaste.

Pilko sipulit, porkkanat ja lehtisellerin varsi valmiiksi. Ruskista jauhelihat ja sipulit pannulla. Lisää sekaan porkkana- sekä lehtisellerikuutiot. Lisää myös tomaattipyree, lohkotut luumutomaatit ja worcestershire-kastike. Anna seoksen tekeytyä hetki, sitten mausta.

Kaada lihaseos voideltuun uunivuokaan. Lusikoi perunasose sen päälle. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Paista 200 asteessa vajaa puoli tuntia, tai kunnes pinta on kauniisti paistunut.

2 kommenttia:

  1. Ihana kun muistutit tästä herkusta, tänään syntyi meilläkin versio paimenen paistoksesta :) AIna se on niin hyvää!

    VastaaPoista
  2. Olipas mielenkiintoista faktaa cottage/shepherd`s paistoksista mitä olit kirjoittanut blogiin. Kiinnostaa paljon myös ruokien historia ja alkuperä :) Ja tosiaan, hyviä ja hintsusti parempia arkiruokia nämä.

    VastaaPoista