keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Astetta fiinimpää sinisestä lenkistä


Sinisen lenkin seuraksi kun ujuttaa muun muassa muutamaa erilaista vihannesta ja kahdenlaista juustoa, saa aikaiseksi hyvinkin kelpo sapuskaa. Toisaalta, vaikka kuinka haluaisi hienostella, ei taida perinteisen uunimakkaran voittanutta olla mitä tulee siniseen lenkkiin. Mutta aina saa yrittää.

MAKKARA-VIHANNESPAISTOS

2-3 perunaa
1 paprika
1-2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
muutama varhaissipuli varsineen
1/2 yhdestä lenkkimakkarasta (noin 125 g)
puolikas kesäkurpitsa
tomaattia
mozzarellajuustoa
emmentaljuustoraastetta
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Kuori ja pilko perunat melko pieniksi kuutioiksi. Lohko paprika. Lisää nämä uunivuokaan ja sekoita joukkoon öljyssä säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja. Halutessaan voi myös lisätä mausteita, suolaa, pippureita, yrttejä yms.

Laita uuni kuumenemaan 175-200 asteeseen. Laita vuoka jo tässä vaiheessa uuniin, varsinkin jos perunat ovat raakoja (vaativat pidemmän kypsennysajan).

Sillä välin pilko sipulit, makkara, kesäkurpitsa, tomaatit ja mozzarella. Uunin ollessa tarpeeksi kuuma/perunat sopivasti esikypsyneet ota vuoka uunista ja lisää paistokseen loput ainekset.

Lado makkara- ja kesäkurpitsaviipaleet sekä mozzarella limittäin vuorotellen perunoiden ja paprikoiden päälle. Ripottele paistokseen myös sipulisilppu. Aivan päällimmäiseksi lisää tomaatinviipaleet. Lisää myös halutessasi vielä juustoraastetta.

Paista noin puolisen tuntia. Lisää valmiin paistoksen päälle tuoretta basilikaa silputtuna sekä mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti