keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Tavallaan pyttipannu


Lautasen annos ei näytä kovin mairittelevalta, mutta se oli pirun hyvää. Hakkaa ainakin minun makuhermojen mukaan nakkikioskin makkara-peruna-annokset mennen tullen. Tämä olisikin juuri sopivaa yömättöä ravintolaillan päätteeksi. Tai sitten sen seuraavan aamun.

Hyvin tämä paistos toimi kesälomalaisen päiväruokanakin. Ja ohjeen mukaan tehtynä tulee sitten tosi paljon ruokaa. Kätevää, ei kesälomalla(kaan) tahdo koko ajan olla kauhanvarressa.

MAKKARA-RUUSUKAALIPAISTOS

noin 300 g makkaraa (käytin grillibalkania)
500 g ruusukaalia pakasteena
öljyä/voita paistamiseen
2-3 varhaissipulia
3 kananmunaa
kourallinen erilaisia siemeniä
mustapippuria
suolaa

Sulata ruusukaalit ja pilko makkara. Paahda aivan ensimmäiseksi kuivalla pannulla siemenet ja laita ne sen jälkeen sivuun hetkeksi.

Pienennä tarvittaessa lieden lämpöä ja lisää jo kuumalle pannulle öljyä/voita. Kuullota pannulla ensin sipulisilppu. Lisää sen perään makkaraviipaleet ja ruusukaalit.

Jatka paistamista niin, että makkarat ja ruusukaalit saavat hieman väriä pintaan. Loppuvaiheessa riko kananmunat sekoittaen joukkoon niin, että ne hyytyvät. Mausta pippurilla ja suolalla. Lopuksi yhdistä paistokseen alussa paahdetut siemenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti