lauantai 21. huhtikuuta 2012

Uunilohta höystettynä katkaravuilla ja kapriksilla


Tämän piti olla ihan "peruskauraa" eli normaalia arkiruokaa, jota ei blogiin sen kummemmin arkistoida. Muistin kuitenkin lohta suolatessani pakastimeen jemmatut katkaravut ja siitä se ajatus sitten lähti. Kas näin, uunilohi muuttuikin kertaheitolla blogimerkinnän arvoiseksi.

Tein nopean vilkaisun netin uumeniin ajatuksena löytää vähän osviittaa ideoimalleni yhdistelmälle uunilohi ja katkaravut. Kettuterroristit -blogi oli tällä kertaa se "auttava käsi". Hyvin pienin muutoksin seurasin alkuperäistä ohjetta ja uskokaa pois, oli muuten hyvää.

Täytyykin muistaa useammin ostaa katkiksia pakkaseen.


LOHTA KATKARAVUILLA JA KAPRIKSILLA

noin 1 kg lohifilee
sitruunamehua
valkopippuria
suolaa
1 prk kermaviiliä
180 g pakastekatkarapuja
2-3 rkl kapriksia
2 tl kuivattua tilliä
yrttisuolaa
loraus juoksevaa hunajaa

Ota lohifilee hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Purista fileen päälle sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla.

Sulata ja valuta hyvin katkaravut. Sekoita ne ja kaprikset, tilli sekä pieni loraus hunajaa kermaviiliin. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Levitä kermaviiliseos kalan päälle ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Huomasin kalaa aseteltaessa vuokaan, että siihen mahtuu vielä jotain. Pilkoin reunoille sitten pienen kukkakaalin. Ne paahtuivat kivan mureaksi samalla uunin lämmöllä.

3 kommenttia:

  1. Kiva, että blogistani löytyi apua, ja ruoasta tuli maistuvaa!:) Oikein herkulliselta näyttääkin. Kukkakaali on mainio lisäke kalaruuille.:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Luka :)

    Kmsu: Reseptisi tuli kuin tilauksesta siinä vaiheessa kun ihmettelin että miten ihmeessä valmistaisi lohen ja katkaravut. Nopeata toimintaa kehiin ja loistava lopputulos. Huippu ohje siis :)

    VastaaPoista