maanantai 9. huhtikuuta 2012

Hassunhauska (pääsiäis)ruoka


Tai ehkä paremminkin lastenkutsujen tarjottava. Harvemmin ruokakuvaus on yhtä hauskaa kuin mitä se oli tänään. Hyvä että maltoin alkaa syömään, kun pelleilin murekkeen kanssa. Tosi vakavaa puuhaa tämä ruokabloggaus.

Koko murekeidea lähti siitä, kun sain kotoa ison munakennon ankanmunia. Vanhempani puolestaan olivat saaneet munat naapurin kotitilalta, joten käytännössä voisi puhua luomumunista. Oli pakko alkaa miettimään, mihin ruokaan pystyisi hyödyntämään samalla kertaa mahdollisimman monta munaa.

Mieleen pamahti lihamureke, jonka sisään piilotetaan keitettyjä munia. Näin sain heti seitsemälle munalle käyttötarkoituksen, yhden keitetyn maistelin jo aamusalaatin kera. En muuten huomannut mitään eroa kananmunaan verrattuna.

"Tältä mureke näytti aikuistenoikeesti, yritin tehdä siitä kananmunanmuotoisen"

LIHAMUREKE KANANMUNAPIILOILLA

700 g nauta-sikajauhelihaa
1 dl hernerouhetta
2 dl vettä
150 g ranskankermaa
jauhelihamaustetta
paahdettua sipulirouhetta
maustepippuria
7 kpl keitettyä kananmunaa (meillä siis ankanmunia)
pellavansiemeniä

Liota hernerouhetta vedessä hetkisen aikaa. Lisää joukkoon ranskankerma ja mausteet. Sekoita. Lisää lopuksi jauheliha ja vaivaa sekoittaen taikinaksi.

Taputtele puolet jauhelihamassasta leivinpaperoidulle uunivuoalle. Asettele keitetyt (ja kuoritut) kananmunat tasaisesti jauhelihalevyn päälle. Nostele loput jauhelihasta kanneksi ja taputtele tasaiseksi pötkyläksi, niin että kananmunat jäävät piiloon.

Itse vielä ripottelin murekkeen pinnalle hetken mielijohteesta pellavansiemeniä. Paista 175-200 asteessa noin 45-50 minuuttia.


Paistuneen lihamurekkeen ympärille asettelin herneenversoja kaunistukseksi. Sain äidiltäni tällaisen herneenversopurkin, hän on idättänyt kuivatuista herneistä näitä nyt keväällä useammankin. Itselleni moinen ei olisi tullut mieleenkään, ja kummastelinkin miten suht helpolla herneenversot saa kasvamaan. Kiva idea käyttää kaupan peltipurkkeja kasvatusastiana.

7 kommenttia:

  1. Ihana mureke ja näyttää ihan aidolta trollilta! Ihailen mielikuvitustasi kokkailussa. Itse kuljen niin rimaa hipoen...

    VastaaPoista
  2. Älähän nyt, ai että rimaa hipoen, ei pidä paikkaansa!
    Kiitti kuitenkin kivasta kommentista, sai mukavalle tuulelle :) Itsestä hyvin usein tuntuu siltä että pää jumittaa ja aina samoja tulee kokkailtua. Joten tuttu tunne tuo rimaa hipoen.. ;)

    VastaaPoista
  3. Hauska mureke! Siitä varmasti tykättiin.

    VastaaPoista
  4. Voi onpas hauska mureke! :D
    Ja enpäs ole ennen tiennytkään, että kuivatuista herneistä voisi kasvattaa herneenversoja! Sitähän täytyy kokeilla tässä heti kun ehdin! ;D

    VastaaPoista
  5. Hihih, onpas mainio tuo ylimmäinen kuva! : D Minäkin pitkästä aikaa törmäsin keitetyillä munilla täytettyyn murekkeeseen, kun pääsiäisen joutohetkinä selailin vanhoja reseptilehdyköitä. Täytyy kyllä joskus kokeilla itsekin, ihanan retroa arkiruokaa! : )

    VastaaPoista
  6. Kiitoksia kommenteista! Joo, noi herneenversot oli mukava yllätys itsellekin, purkista on tosi kätevä repiä salaatin päälle versoja. Kannattaa kokeilla :)

    Aikomus ei ollut edes postata tätä mureketta, perusruokaa siis, mutta kun siitä tuli noin hauska (ensin se munanmuoto ja sitten viipaloinnin jälkeen tuo peikko-look) niin olihan niitä kuvia räpsittävä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herneenversot on tosi herkkua, nam. Mäkin olen joskus tehnyt mureketta mihin tuli munia sisään. Tykkään syödä keitetyt kananmunani hieman löysinä, joten en tykännyt kun murekkeessa ne kyspyi ihan kokonaan. Muuten kyllä hauska idea ja vielä hauskemman näköinen toteutus :)

      Poista