perjantai 2. syyskuuta 2011

Kaalilaatikkoa vähän eri tavalla


Kaalilaatikko on meidän taloudessa hyvinkin suosittu uuniruoka. Se kun on helppotekoinen, maukas ja edullinen, niin ei mikään ihmekään. Laatikkoa tehdessäni en koskaan käytä mitään vakioreseptiä, näin ollen joka kerta siinä on omat pienet makuvivahteet mukana. Ihan pienistä muutoksista tosin on kyse, mutta silti. Tällä kertaa tästä tuli erityisen mehevää, luultavasti ranskankermalisän takia.

KAALILAATIKKO

1 kaali
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
mausteita (valkopippuria, maustepippuria, meiramia)
suolaa
150 g ranskankermaa
hieman siirappia

Silppusin kaalin pieniksi paloiksi ja höyrystin niitä noin 10 minuuttia. Siirsin hieman pehmenneet kaalit voideltuun uunivuokaan. Ruskistin jauhelihan ja silputun sipulin pannulla sekä lisäsin mausteet. Sekoitin myös ranskankerman joukkoon.

Yhdistin kaalisilpun ja jauhelihaseoksen. Sekoittelin hieman sekä valutin pintaan hieman siirappia. Paistoin laatikkoa uunissa 200 asteessa 30 - 45 minuuttia (en katsonut tarkkaa aikaa).

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä ohjeesta! Ranskankerma toimii kaalilaatikossa todella hyvin. Itse pilkoin mukaan vielä hieman porkkanaa ja lisäsin fond du chef -nautalihaliemihyytelön jauhelihaan. Herkkua!

    VastaaPoista
  2. Voi miten kiva kuulla! Tätä ohjetta taidan itsekin piakkoin taas tehdä, aikeissa nimittäin kaalilaatikko ihan vielä tämän viikon aikana, joten kiitos muistutuksesta :)

    VastaaPoista