perjantai 9. syyskuuta 2011

Suolapähkinä-suklaamuffineiden toinen mahdollisuus


Jäi sen verran pahasti vaivaamaan mieltä edelliset kuivakat snickers-muffinssit, ettei ollut muuta mahdollisuutta kuin yrittää uudemman kerran. Ja se kannatti, näistä mini-muffineista pidin paljon enemmän. Olisihan se pitänyt jo siinä vaiheessa hälytyskellojen soida, kun viimeksi annostelin taikinaa vuokiin, se tuntui nimittäin aika jämäkältä.

Jos edelliskerran taikinasta unohtui kinuskikastikkeesta lähtien ainesosasia, nyt mentiin jopa hieman liian pitkälle ainesten runsaudessa. Äärilaidasta toiseen. Tällä kertaa ihan pikkuriikkisen jäi harmittamaan suolapähkinöiden vähyys, en jaksanut niiden takia kaupassa lähteä käymään.

Eli jos vielä kerran innostun näitä joskus tekemään, kannattaisi jopa tuplata suolapähkinöiden määrä ja vastaavasti vähentää maapähkinävoin osuutta. Pähkinät käy niin hyvin taikinan joukkoon. Tuo vähän niinkuin itselle muistutuksena tulevaa varten.

Ihme nippelihommaa tämä leipominen, ei yhtään niin suurpiirteistä kuin ruuanlaitto, mikä sekin toki joskus on tarkkaa puuhaa.

SUOLAPÄHKINÄ-KINUSKI-SUKLAAMUFFINIT

2 kananmunaa
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
reilu 1 tl leivinjauhetta
80 g tummaa suklaata
noin 20 kpl toffeekarkkia (Panda)
1 dl suolapähkinöitä
noin 1 1/2 dl maapähkinävoita
1 dl kinuskikastiketta
1 dl maustamatonta jogurttia
3/4 dl maitoa
100 g voisulaa

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot keskenään ja sekoita ne pienissä erissä muna-sokerivaahtoon. Lisää myös voisula ja maito+jogurtti taikinaan hyvin sekoittaen.

Sitten lisää pähkinät, suklaarouhe ja pilkotut toffeekarkit taikinaan. Aivan lopuksi lisäillään makua antamaan kinuskikastike ja maapähkinävoi. Tässä vaiheessa maistelin taikinaa ja sen mukaan niitä lisäilin.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Taikinasta tuli melkein 40 minimuffinia.


Muffinin läpileikkaus. Kuvasta näkyy kaikenlaiset "sattumat" mitä nämä herkkumuffarit piti sisällään, tosiaan ehkä pienempikin makujen kirjo olisi riittänyt tuomaan makeutta ja makua. Mutta mikä tärkeintä, tällä kertaa nämä olivat juuri niin meheviä kuin toivon muffinien olevan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti