sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Ween Maan Wiljaa -toritapahtuma Jyväskylässä 17.-18.9


Ween Maan Wiljaa -markkinat ovat syksyinen perinne Jyväskylässä. Paviljongin alueella oli hurja määrä myyjiä tänäkin vuonna, ja olipa osa kojuista sijoitettu sisätiloihin alueella käynnissä olevien rakennustöiden takia.

Myynnissä oli muun muassa sadonkorjuun tuotteita tuoreena ja säilykkeinä, käsitöitä, koruja ja kaikkea muutakin, mitä nyt ylipäätään markkinoilla myydään. Enemmän kuvia myytävistä tuotteista voi käydä ihastelemassa Henskiksen
blogista.

Kierreltiin ja ihmeteltiin aluetta jo edellä mainitun Henskiksen lisäksi
Katiskattaren,
Makuturistin ja
"Vallan makean" kanssa.


Hetken aikaa kuolailtuani Harri`s Candy -kojun vieressä, päätin uteliaisuuttani ostaa muutaman toffeeherkun kotiin. Hankaluuksia tuotti laaja valikoima, myynnissä oli kuulemma yli 50 erilaista englantilaista fudgekarkkia. Toffeet olivat isokokoisia, joten en viitsinyt kovin montaa makua valkata. Päädyin maapähkinä-, hunajamanteli- ja kirsikkatoffeeseen. Ei huonoja ollut yksikään näistä, suosikkini taisi yllättäen olla tuo kirsikanmakuinen.


Mukaan tarttui myös pari lanttusupikasta, siitä syystä, että nämä nähtyäni mieleen muistui Kuopion kauppahallin ihanaiset
lanttukukkoset. Harmillisesti nämä olivat liian makeita makuuni. Oli kai vielä liian tuoreessa muistissa noiden kukkosten lantun sopivan pieni makean vivahde.


Maustekojulta nappasin kuivattua nokkosta pussillisen. Alkukesästä yritin yhyttää lähiympäristöstä nuoria nokkosia, mutta en niitä löytänyt muualta kuin roskakatosten vieruksista, niin jätinpä suosiolla keräämättä. Nyt, kun on kuivattua nokkosta saatavilla, täytyykin katsoa reseptejä, johon tätä vitamiini- ja hivenainepommia voisi käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti