lauantai 21. toukokuuta 2011

Tosca-raparperileivokset


Näiden kakkusten resepti on siitä virolaisesta ruokalehdestä, josta kerroin vähän aikaa sitten. Lehti on Oma maitse (nro 05/11) ja tosca kook rabarberiga ovat nämä leivonnaiset nimeltään.

TOSCA-RAPARPERILEIVOKSET

Taikina:
500 g raparperiä
100 g voita
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhoa
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl maitoa

Päällinen:
100 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g mantelilastuja
1 1/2 dl jauhoja
1/2 dl kuohukermaa

Pilko raparperit. Sulata voi ja jäähdytä. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää siivilöiden muna-sokerivaahtoon. Lisää rasva, maito ja raparperit ja sekoita taikinaa varovasti.

Kaada taikina leivos- tai muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tee sillä välin päällinen.

Mittaa päällisen ainekset kattilaan ja lämmitä liedellä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa.

Ota leivokset pois uunista ja kuorruta ne toscalla. Anna paistua vielä noin kymmenen minuuttia uunissa.


Tästä taikinasta tuli kahdeksan leivosvuokaa ja 11 normaalikokoista muffinia. Melkoinen satsi siis, täytyy varmaan osa viedä taloyhtiön talkoisiin maisteltavaksi.

1 kommentti:

  1. Nami!!! Raparperiä ja toscaa!! Taitaa tykätä!!! =)

    VastaaPoista