sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Kahvia ja teetä Tallinnasta

Olin unohtaa nämä Tallinnan tuliaiset kokonaan.. Eli myös kahvi- ja teevarastoja tuli täydennettyä reissun aikana. Sattumalta vanhaa kaupunkia tutkiessamme osuimme Kohvieri -liikkeen kohdalle. Uteliaisuuttamme astuimme sisään kauppaan ja mikä tuoksu siellä olikaan. Avulias myyjä esitteli (ja antoi myös nuuskutella) meille useita kahvi- ja teemakuja. Pää pyörällä ihanista aromeista yritimme valkata jotain makuja kotiinviemisiksi.


Kahvimakuina Swiss Chocolate, French Vanilla, Havana Rum sekä Šokolaadi Vaarika. Eli suklaa, vanilja, rommi sekä vadelma-suklaa.

Kahvinpuruja suositeltiin sekoittamaan normaalin kahvin sekaan ja se todellakin kannattaa tehdä. Kokeilut ovat osoittaneet, että melko vähäinen määrä makukahvia seassa riittää. Ainakin meille. Esimerkiksi yksi mitallinen vadelma-suklaata maistuu kivan vienosti, kun keittää kuusi kuppia normaalia tummapaahtoista kahvia.


Teevalikoimasta valitsimme vihreätä teetä: Päikesepaisteen, Mirabellen sekä Maasika-Vaarikan. Päikesepaisteessa pohjana on sencha-tee ja aromina kehäkukkaa sekä sitruunaruohoa. Mirabellessä on omenaa, appelsiininkuorta sekä vaniljaa. Maasika-Vaarika on nimensä mukaisesti mansikan ja vadelman makuista teetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti