keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Tallinnan tuliaisia ja Pikku Leijonan kesälook

Piipahdimme minilomalla Tallinnassa viime viikolla. Kumma kyllä melkein kaikki ostamani tuliaiset liittyivät joko ruuanlaittoon tai leivontaan. Etukäteen tein sen verran salapoliisin hommia, että löysin netistä keittiötarvikeliike Kiika Köökin. Se sijaitsee vanhan kaupungin laitamilla, joten siellä oli helppo käväistä. Ruoka- ja maustetuliaislöytöjä tein myös tavallisista ruokakaupoista.


Kiikaköökistä ostettua:
- munanvalkuaisen erottelija
- mittasarja kuppeina (1/4, 1/3, 1/2 ja 1 cup)
- mittasarja tee- ja ruokalusikoina (1/8, 1/4, 1/2, 3/4 ja 1 tsp, 1 tbsp)
- pikkuvuokia

Shoppailua hieman rajoitti ostosten kuljettaminen, varsinkin laivalla ja bussissa ehjänä perille saaminen epäilytti, joten en mitään herkästi särkyvää ostanut. Esimerkiksi moni ihana astia jäi tämän vuoksi kauppaan.


Tässä sitten ruokakaupan ostoksia, varsinkin maustehyllylle tuli jumiuduttua hyväksi toviksi. Kuvassa ylärivillä Maldonin savusuolaa, kahta erilaista suolaa, valkosipulirouhetta sekä kanelia. Harmillisesti maustepurkeissa lukee pelkästään italiaa ja viroa, enkä näin ollen edes google-kääntäjällä saa tarkemmin varmuutta noiden suolapurkkien sisällöstä.

Kuvassa keskellä savunmakuisia paahdettuja manteleita (niitä samoja mitä myydään vanhassa kaupungissa kojusta), elintarvikevärejä (vihreä ja oranssi), vihreää pestoa ja kuivattuja mansikkaviipaleita. Noille mansikoille on jo käyttötarkoitus valmiiksi ideoituna, niistä siis lisää myöhemmin.

Alarivillä vielä kahta erilaista "näkkäriä", makuina basilika-tomaatti ja unikon-, seesamin- ja pellavansiemenet. Tuotteet mainostetaan säilöntä- ja lisäaineettomina, eikä rasvaa tahi hiivaakaan niissä ole.


Eksyin kaupassa myös lehtihyllylle.. Nappasin mielenkiinnosta mukaan virolaisen ruokalehden, hintakaan ei päätä huimannut (2,60e). Täytyy varmaan jotain lehden reseptiä kokeilla lähiaikoina.

Puulastat löytyivät Kaubamajan keittiötarvikeosastolta. Niitä tuli hamstrattua lähinnä hinnan takia, taisivat olla noin euron kappale. Ei varmaan Suomesta mistään saa siihen hintaan ja kivan näköisiäkin ovat.

Yrttisakset ovat Sagaformin ja löytö laivan tuliaispuodista. Vaikka mistä sitä löytöjä tekeekin. Saapa nähdä ovatko sakset kätevät käyttää, paljon tulee yrttejä silputtua joten luultavasti noista on iso apu.


Namiostokset ovat tietenkin Kalevin puodista, kun kerran Virossa oltiin. Yllätyin kovin, kun löysin meidän naapurissa sijaitsevan Pandan tuotteitakin. Vilkaisu yritysten nettisivuille selvensi asian - sekä Kalev että Panda ovat nykyään samaa puljua eli kuuluvat Orkla food nordiciin.

Makuja hurja määrä erilaisia suklaa- ja marmeladikonvehteja, joista..


..omaksi lemppariksi valikoitui pistaasipähkinä.


Lopuksi kuva Pikku Jellonan uudesta kampauksesta. Nyt kelpaa olla ja touhuta, ei tartu risut eikä männynkävyt turkkiin!

3 kommenttia:

  1. Oi vitsi mahtoi olla kiva reissu! Itse kans haaveilen pääsystä Tallinnaan ostoksille. Nuo pikkuvuoat näyttää kivoilta.

    VastaaPoista
  2. Tallinna on kiva kaupunki, tykkään. Varsinkin kun en siellä niin kauhean usein ole käynyt. Ja nythän shoppailu on siellä mahottoman helppoa kun on ne eurot :)

    VastaaPoista
  3. Niin viedään ne €urot sinne ja rutistaan täälä !!!

    VastaaPoista