maanantai 13. syyskuuta 2010

Melkein kuin ratatouillea ja tunnustus :)

Teen hyvin usein kasviksista lisukkeenomaisia seoksia, joita sitten muutan ruokaisammaksi lisäämällä jotain proteiinipitoista, kuten kanaa, kalaa tai pähkinöitä. Ja aina raejuustoa, mun lempparia :) Vähän kuin tekisi salaattia, mutta näitä "mössöjä" voi halutessaan lämmittää esimerkiksi töissä lounaaksi.

Tällä kertaa kaupassa osui silmiini munakoisot ja siitä se ajatus sitten lähti. Munakoisojen ohella nappasin ostoskoriin muitakin kauden vihanneksia ja kotona sitten laitoin lieden "tulelle". Tein tämän hyvin yksinkertaistaen ja helppouteen nähden oli kyllä maistuva lisuke.

Ohje simppelisti näin: kypsensin erilaisia pilkottuja kasviksia vähäisessä määrässä kasvislientä ja loppuvaiheessa lisäsin säilykekirsikkatomaatit sekaan. Maustoin timjamilla ja mustapippurilla. Hieman sakeutta tuomaan lisäsin vähän myös täysjyväohrasuurimoita. Kasviksina tällä kertaa taisi toimia parsakaali, paprika, porkkana, munakoiso ja kesäkurpitsa. Olen jo useamman kerran tehnyt tätä lisuketta, sillä meinaa olla vähän niin ja näin tuon muistin kanssa ;)Ja sitten siihen tunnustukseen.. Olipa niin kiva yllätys vastaanottaa tämä Vallan makeeta -blogista! Ihka ensimmäinen näin lyhyen blogiurani aikana, kiitosta kovasti :)

Ja kuten moni muukin, en jatka tunnustusta millekään blogille erityisesti, sillä olisi vaikea tehtävä valkata kaikista ihanista ruokablogeista juuri ne seitsemän. Toisekseen eiköhän tämä ole kiertänyt jo kaikilla ja monilla jo useampaan kertaan :)Mutta ne seitsemän faktaa itsestäni voisin tähän loppuun laittaa:

- Innostuin ottamaan selvää ruuasta ja ravinnosta noin viitisen vuotta sitten kun havaihduin siihen tosiasiaan, että minun täytyy laihduttaa. Ja sitä laihdutettavaa oli paljon. Painonpudotuksen jälkeen ruokajutut edelleenkin kiinnostavat, välillä vähän liikaakin ;)
- Silloin kun aloin ottamaan selvää siitä mitä ravintoa suuhunsa kannattaisi laittaa, tutustuin ruoka- ja leivontablogeihin. Enkä ole vieläkään kyllästynyt selailemaan niitä.
- Ruuanlaitto on ollut hyvin pitkään Pikku leijonan isännän harteilla, oikeastaan vasta tänä vuonna kiinnostuin itse tekemään ruokaa. Vasta-alkaja tällä saralla siis.
- Maustaminen on itselläni vielä hakusessa. Usein tehdäänkin niin, että minä muutoin teen ruuan mutta PLI maustaa. Ja minä yritän opetella vieressä ;)
- Jos alkaisin karppaamaan, myslin ja ruisleivän vähentäminen olisi vaikeinta.
- Olen pikku hiljaa totutellut tuntoaistiani tuliseen ruokaan. Syön huomattavasti tulisempaa ruokaa nykyään kuin esimerkiksi vuosi sitten. Jännä huomata miten maku- ja tuntoaistiaan voi muokkailla totuttelemalla. Maitorahkaakaan ilman en pystyisi enää olemaan ja monet tuntuvat olevan ihmeissään siitä.
- Ruokaan ja ravintoon liittyviä ovat olleet nämä tunnustukset, toisaalta onhan tämä ruokablogi :) Jospa viimeisessä kohdassa tekisin poikkeuksen ja paljastaisin vaikka, että viimeaikojen intohimonani ovat olleet sudokut. Ai kamaluus, miten hurja paljastus ;) Jotenkin koukuttavaa laskeskella niitä ja pahana tapana minulla onkin täytellä ruudukkoja samalla kun syön. No niin, sainhan tämän viimeisenkin kohdan jotenkin liitettyä ruokaan.. :)

2 kommenttia:

  1. Tuollaiset kasvis"mössöt" on kyllä ihania lisukkeita. Mäkin tykkään tehdä, mut teen teen yleensä uunissa. Parasta niissä on ehkä juuri se tekeminen, kun on monenvärisiä paprikoita, kukkakaalia, munakoisoa jne, kaikkea ihanaa ja värikästä: piristystä harmaaseen syyspäivään.

    Tuo maustamisongelma taitaa olla aika yleinen naisilla. Luin joskus jonkun jutun, että niin se vain on. Miehet maustaa rohkeammin, vaikka naiset laittaa enemmän ruokaa. Munkin pitäis varmaan pyytää Isäntä lieden ääreen maustelemaan meidän ruokia :)

    VastaaPoista
  2. Uunissa paahdetut kasvikset myöskin ihan parhautta :)

    Kiva kuulla jos en ole ainoa ken kokee maustamisen haastavaksi. Ja nimen omaan niin päin että maustaa liian laimeaksi kuin tujuksi. Toki parempi ehkä niin, silloin on helpompi korjata tilanne ja lisätä mausteita..

    VastaaPoista