tiistai 10. syyskuuta 2013

Vielä pari ruokamuistoa kesältä

Vielä on ollut kesää jäljellä tässä muutamat menneet viikot. Näin mahtavana ja lämpöisenä syksynä grillikausi onkin jatkunut varmasti monilla normaalia pidempään.

Tässä vielä pari salaatti-ideaa, joita toki voi valmistaa muutenkin kuin grillattuna. Näistä kesäisistä kokkailuista eritoten maun puolesta mieleeni jäivät artisokat. Harmillisen harvoin niitä hoksaan käyttää, mutta joka ainokainen kerta ne yllättävät positiivisesti. Ne ovatkin oikein piristävän omalaatuisen makuisia.





Pekonilla vuoratut jauhelihapuikulat ovat todella tuhtia evästä. Niistä tekeekin nopeasti myös raavaimmille äijille maistuvan salaattiannoksen. Nuorista kesäkurpitsoista sai viipaloitua mukavan pieniä "kolikoita" pannulle kypsymään.



 
VARRASTETUT KESÄKURPITSAT, ARTISOKAT JA HALLOUMIJUUSTO

marinadi kesäkurpitsoille:
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl vastapuristettua sitruunanmehua
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl tuoretta tai reilu 1 tl kuivattua oreganoa
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

vartaisiin:
kesäkurpitsaa
säilöttyjä artisokkia
halloumijuustoa




Sekoita marinadin ainekset. Pilko kesäkurpitsat marinadiin ja anna niiden maustua jonkin aikaa.

Kokoa vartaat vuorottelemalla kesäkurpitsa- ja halloumilohkoja sekä artisokkia. Grillaa sopivan paahteisiksi ja tarjoa salaattipedillä.




PEKONIIN KÄÄRITYT JAUHELIHAPÖTKÖT, PAISTETTUA KESÄKURPITSAA JA SALAATTIA

500 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
1 pieni sipuli varsineen
1/2-1 dl pestokastiketta
tuoretta timjamia
mustapippuria
suolaa

150 g pekonia

1-2 kesäkurpitsaa
1 pieni sipuli varsineen
voita paistamiseen
mustapippuria
suolaa




Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, sipuli, pestokastike sekä mausteet. Pyörittele taikinasta puikuloita.

Kääri jauhelihapötköjen ympärille pekonisiivuja. Paista tai grillaa ne kypsäksi.

Lohko kesäkurpitsat ja pilko sipuli varsineen pieneksi. Paista ne voissa pehmeiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti