tiistai 13. elokuuta 2013

Itsetehdyt hot dog -sämpylät - jopa minä onnistuin


Enpä olisi todellakaan arvannut jonain päivänä tekeväni näin helppoja sämpylöitä. Yleensä niiden tekemisessä menee jossain vaiheessa hermot, ja tämän tiedostaen yhä harvemmin puuhaan edes ryhdyn. Nimittäin jos taikinan vaivaus ei takkua, niin vähintään lopputulos on kasa tympeän kuivia lituskoita. Aina jotain.

Joko olen pahasti asennevammainen tai vaan laiska harjoittelemaan tarpeeksi, mutta olen katsonut parhaaksi turvautua kaupan sämpylöihin aina kun niiden tarvetta ilmenee. Nyt tein kuitenkin poikkeuksen. Sen verran houkuttelevan oloinen (lue: helppo) resepti tuli vastaan, etten voinut olla kokeilematta.

Onneksi uteliaisuus vei voiton aikaisemmista huonoista kokemuksista ja intouduin näitä pyörylöitä tekemään. Uskomattominta tässä on se, ettei näitä sämpylöitä tehdessä tarvinnut edes käsiään liata! Ihana resepti, jota voin todella lämpimästi suositella kokeilemaan.




VILJATTOMAT HOT DOG -SÄMPYLÄT (4 kpl)

2 kananmunaa
1 3/4 dl mantelijauhetta
1 rkl pellavansiemeniä
2 rkl psylliumia
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 1/4 dl kookosmaitoa tai maustamatonta täysrasvaista jogurttia





 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko kananmunien rakenne kulhossa käsin vatkaten. Vatkaa sekaan myös jogurtti tai kookosmaito. Lopuksi lisää kuivat aineet lusikalla hyvin sekoittaen.

Anna taikinan turvota hetken ajan niin, että se muuntuu helposti käsiteltäväksi. Muotoile sitten neljä puikulaa leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.


Kuumien koirien väliin grillasin kyytönlihasta tehtyjä chilinakkeja. Kastikkeeksi sekoitin T*Mun Habaa ja majoneesia keskenään.

Loistavan makuisia kaikki. Nyt jälkeenpäin ihmettelen, miksen laittanut väliin jotain vihreää. Myös kurkkusalaatti ja sipulirouhe olisi sinne sopinut. Olin kai niin tohkeissani näistä näteistä ja onnistuneista puikuloista, että ajatuskin lakkasi juoksemasta.

4 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ohjeesta. Tarvitsen perjantaina gluteenitonta leipää grillijuhliin. Teen varmaan näitä sekä Manteliunelmien gluteenittomia hampparisämpylöitä.

    VastaaPoista
  2. Jaahas, sitä täytyy varmaan seuraavaksi testata hampparisämpyjä ;) Kiitti mukavasta blogivinkistä!

    Oon tykästynyt aika lailla tähän viljattomaan leivontaan, se on niin helppoa ja nopeaa :)

    VastaaPoista
  3. Ihanat puikulat olet tehnyt, pitääpä myös koittaa :) joskus maut ovat parhaimmillaan, kun niitä ei ole liikaa, joten ehkä oli ihan hyvä ettei ollut sitä vihreää ja sipulirouhetta :).

    VastaaPoista
  4. Totta turiset Sarppu, useimmiten vähemmän on enemmän :) Ja sitä paitsi itse en edes tykkää täyteen ahdettujen tortillojen/hampurilaisten ym. syömisestä, tai en ainakaan julkisella paikalla/vieraassa seurassa. Vaikea syödä sivistyneesti ja vaarana mennä liian helposti porsastelun puolelle ;)

    VastaaPoista