maanantai 6. toukokuuta 2013

Rouskis - parsaa ja porkkanaa raakana vaan



Parsahulluutta on ilmassa! Ihmettelen suuresti, ettei runsaahkosta parsankäytöstä huolimatta kyllästymistä ole vielä näköpiirissä. Siitä on tullut tänä keväänä tehtyä jo keittoa, piirakkaa ja erilaisia salaatteja. Tässä yksi salaateista.

Käytin salaattiin luomuparsaa. Nippu päätyi ostoskoriin viehkeän ulkomuodon takia, nimittäin nämä luomuversiot olivat tavallisia huomattavasti ohuempia ja sirompia. Jos normaalisti parsa on melkein peukalonpaksuista, nämä olivat korkeintaan lyijykynän.

Tästä ihanasta rousku-raaste-salaatista (ja muista maukkaista resepteistä) huolimatta parsa on mielestäni parhaimmillaan niinkin simppelisti kuin pannulla paistettuna. Tiedättehän, hyvin nopea paisto joko öljyssä tai voissa, ripaukset suolaa sekä pippuria ja voilà, rapea kasvisherkku on valmis.



 PARSA-PORKKANASALAATTI
HALLOUMIJUUSTOLLA
(4:lle alkuruokana, 2:lle pääruokana)
 
1 nippu luomuparsaa
3 porkkanaa
erilaisia salaatteja muutama kourallinen
oliiviöljyä paistamiseen
1 pkt halloumijuustoa
3 rkl pinjansiemeniä

kastike:
1 dl oliiviöljyä
1-2 rkl balsamiviinietikkaa
pieni murskattu valkosipulinkynsi
ripaus mustapippuria ja suolaa




Yhdistä kastikkeen ainekset, sekoita hyvin ja mausta.

Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Poista parsoista kannasta puinen osuus ja pilko loput pieniksi suikaleiksi. Kukinnot voi säästää myöhemmin pannulla paistettavaksi.

Revi raasteen sekaan tuoresalaattia.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin heleän ruskeaksi. Siirrä ne tämän jälkeen sivuun odottelemaan, ja lisää pannulle öljyä.

Paista sitten vuorotellen parsannuput sekä halloumijuustosiivut.

Lisää kastiketta raasteen joukkoon sopiva määrä. Kastiketta saattaa jäädä yli, mutta sen voi kätevästi hyödyntää myöhemmin.

Lopuksi kokoa annokset. Jos haluat näyttävän alkuruoan, purista raastetta johonkin pieneen pyöreään astiaan ja kippaa se ylösalaisin lautaselle. Kuin hiekkakakun. Muutoin annostele salaatit vapaasti lautaselle, lisää pinjansiemeniä, parsanuppuja sekä juustoa sopiva määrä ja nautiskele!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti