torstai 23. toukokuuta 2013

Juhlava kesäjuoma syntyy tuoreista mansikoista ja Novellen Fruity MustikastaKippis! Raikkaalla juomalla voi nostaa maljan vaikka juhlille, auringon paisteelle, yhdessäololle, lomapäiville.. Kaikelle sille kivalle, mikä kuuluu kesään.

Eritoten näin kesäaikaan itse pidän kevyen raikkaista juhlajuomista. Ja aidon makuisista. Näin ollen halusin saada tähän juomaan marjaisuutta nimenomaan tuoreista mansikoista. Se onnistui valmistamalla makusiirappia. Aidon maun lisäksi se toi juomaan kaivatun makeuden. Juoman marjaisuutta voimistivat siirapin ohella Novellen mustikanmakuinen kivennäisvesi sekä rosee-kuohuviini.

Maun lisäksi mansikkasiirappi toi juomaan toisenkin mukavan ominaisuuden, nimittäin voimakkaan tuoksun. Ja jokainenhan tietää miltä tuore mansikan mollukka tuoksuu, huumaavalta. Nenä kiinni boolimaljassa tätä taivastelin.

Mansikkasiirapin teko saattaa kuulostaa vaivalloiselta, mutta sitä se ei ole. Siirapin valmistaa käden käänteessä, ja mikä parasta, sen voi tehdä etukäteen. Juhlapäivään riittää muutenkin puuhaa, joten boolin sekoittamisen on todellakin parempi sujua joutuisasti.


Novellen Fruity -tuoteperheeseen kuuluu erimakuisia mehujen ja kivennäisveden yhdistelmiä. Käyttämäni vaihtoehto sisältää mustikka- ja omenamehua sekä kivennäisvettä. Juoman maku on todella voimakas ja siitä huolimatta kuitenkin kepeä.

Tällaiset maustetut kivennäisvedet ovat kuumien kesäpäivien juomia parhaimmillaan jo ihan siltänään nautittuna. Itselleni mehun ja kivennäisveden yhdistelmä oli mieluinen tuttavuus, sillä en ole varsinaisten sokerilimonaadien ystävä. Kuitenkin maustettuihin kivennäisvesiin verrattuna tässä oli hurjasti enemmän makua.

Novellen Fruity -juomat ovat kuin tehtyjä tällaisten poreilevien juomasekoitusten raaka-aineeksi.

Jos kiinnostuit ajatuksesta tarjota juhlissa tai vaikkapa piknikillä tätä punaista marjadrinkkiä, suosittelen kokeilemaan ohjetta. Sillä juomaan, jonka taikasanat ovat raikkaus ja aitous, ihastuu välittömästi. Tällä juomalla on helppo hurmata juhlavieraat.


PIRTEÄN PIRSKAHTELEVA MARJAKIMARA
määrä noin viidelle litralle

1/2 l maustamatonta viinaa (32%)
1 1/2 l roseekuohuviiniä
3 l Novellen Fruity Mustikkaa
noin 3 dl mansikkasiirappia (kts. ohje alla)

koristeluun pensasmustikoita ja tuoreita mintun lehtiä

Kaada boolimaljaan kaikki ainekset juuri ennen tarjoilua. Sekoita hyvin ja tarkista maku.

Lisää sekaan jääpaloja juomaa viilentämään. Koristele pensasmustikoilla ja mintun lehdillä.

MANSIKKASIIRAPPI
määrä 3 desilitralle siirappia

3 dl vettä
3 dl sokeria
6 dl tuoreita mansikoita pilkottuna


Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Lämmitä seosta samalla hämmentäen niin, että sokeri sulaa veden sekaan. Ota kattila pois liedeltä kun vesi alkaa poreilla.

Anna sokeriveden jäähtyä kunnolla, ainakin noin puolen tunnin ajan.

Poista mansikoista kannat ja pilko ne pienemmiksi. Lisää mansikat jäähtyneen sokeriveden sekaan ja survo ne. Tähän voi käyttää perunasurvinta tai vaikka lasin pohjaa. Lopuksi poista mansikan rippeet valuttamalla siirappi sihdin läpi astiaan.

Siirappi säilytetään viileässä juoman valmistukseen asti.

                                           ----------------------------------------------------------

Pirteän pirskahteleva marjakimara on yksi kahdeksasta juomareseptistä, jotka on tehty yhteistyössä Blogiringin ja Hartwallin kanssa. Käy tsekkaamassa kaikki ohjeet Hartwallin kesäjuomakampanjan Facebook -sivuilta ja nappaa parhaat drinkki-ideat kesän bileisiin!

Samalla kannattaa äänestää suosikkiohjettasi. Näin osallistut arvontaan, jossa on jaossa lippuja kaikkien kulinaristien kesän ykköstapahtumaan, Taste of Helsinkiin! Aikaa äänestää on 9.6 asti.


"


"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti