keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Lihapullakatsaus - 12 tapaa tehdä pyöryköitä

"Yksi esimerkki lähimenneisyyden lihapullista. Nämä pikkupyörykät sisälsivät jauhelihaa, kananmunaa, parmesanjuustoa, sardiineja ja mausteena mustapippuria ja timjamia. Pannulle sekaan paistumaan pääsivät myös miniluumutomaatit."

Bloggausharrastuksen myötä kiinnostus ruokaan ja sen valmistamiseen tuntuu koko ajan vain kasvavan. Potenssiin kymmenen. Ennen blogia en juurikaan tehnyt ruokaa itse, ja keittotaidot olivat sen mukaiset. Nyt jo jotain osaan, ja ennen kaikkea tiedän miten paljon en osaa. Mutta se ei haittaa, sillä se vain tarkoittaa sitä, miten paljon pystyn vielä opettelemaan.

Esimerkkinä ruoan maustaminen. Niinkin yksinkertainen, mutta tärkeä toimenpide tuotti liikaa hankaluuksia ruokaa tehdessä ja se ärsytti. Tämän takia halusin tehdä asialle jotain, ja siihen oivana työkaluna toimi tämä lihapullahaaste. Oli pieni mutta tehokas "pakko" opetella.

Maukkaissa lihapullissa jutun punainen lankahan on nimenomaan hyvin toteutettu maustaminen, väheksymättä yhtään laadukkaita raaka-aineita ja oikeaa kypsennysaikaa ja -tapaa. Pyörykät näin ollen olivat mitä loistavin opettelukohde mitä tulee maustamiseen.

Eli viime vuonna joka kuukausi esittelin blogissa lihapullat, joiden maustamiseen olin kiinnittänyt ekstrahuomiota. Tässä ne nyt ovat - viime vuoden haasteen mukaisesti pyörykkäresepti joka kuukaudelle. Reseptiin pääsee käsiksi klikkaamalla kuvaa.

ITALIALAISTYYPPISET LIHAPULLAT 
(aurinkokuivattu tomaatti/oliivi/parmesan)


BROILERIPYÖRYKÄT
(parmesan/varsiselleri/soijakastike)

 
PERUS-LIHAPYÖRYKÄT
(basilika/kirveli/mustapippuri)


PUNAJUURI-LIHAPULLAT
(punajuuri/sinihomejuusto)


CAJUN-MAUSTETUT BROILERIPYÖRYKÄT
(cajun -mausteseos/chilipaprika)


MAUSTEISET LIHAPULLAT
(neilikka/curry/kumina/kardemumma)


YRTTISET LIHAPULLAT + TOMAATTIKASTIKE
(valkosipuli/persilja/emmental)


YRTTI-FETALIHAPULLAT + UUNIJUUREKSET
(persilja/kalamata oliivi/feta)


PUOLUKKA-LIHAPULLAT
(puolukka/kapris/timjami)


PELLAVANSIEMENROUHE-BROILERIPYÖRYKÄT LEHTIKAALIPEDILLÄ
(pellavansiemenrouhe/kuivattu nokkonen)


KASVISPYÖRYKÄT
(ricotta/parmesan/pestokastike)


SALAMI-JALAPENO -LIHAPULLAT
(salami/jalapeno/paprika/emmental)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti