sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

JuustopannukakkuPelastin erään kiireisen aamun haukkaamalla muutaman palan tätä suolaista pannaria. Ei ollut aikaa väkertää mitään monimutkaisempaa, mutta kaikesta karuudestaan huolimatta se oli oikein loistava nopea purtava.

Muistan myös, miten ihanasti kevätaamun aurinko hehkui tuolloin, ja huoh, minusta ei voinut sanoa samaa. Kiire ja aamupala samassa lauseessa ei tosiaankaan ole lempiyhdistelmäni.

Sivuhuomautus! Kuva on siis lavastettu ja napattu jälkikäteen. Yllä mainittu aamu oli oikeasti kiireinen. Ei puhettakaan, että juuri silloin olisin kaivanut kameran esiin ja sommitellut pannarin palasia lautaselle..

Tämä juustopannari on ällistyttävän yksinkertainen tehdä ja suussasulavan hyvää. Vaikkakin siihen uppoaa monta kananmunaa, ei sen maku ole munakasmainen. Aimo määrä juustoa pitää siitä huolen. Koostumukseltaan se on peruspannukakun kaltainen eli leikkautuu hyvin ja sitä voi syödä sormin.

Täyteläisenä ja nälän hyvin loitolla pitävänä tämä menee myös varsinaisesta ruoasta. Aivan huippua!

Olen tehnyt tätä useammin kuin ehkä mitään muuta ruokalajia tämän kevään aikana, ja erilaisin versioin tottakai. Tämän kuvan pannariin nakkelin muutaman nahistuneen tomaatin pinnalle ennen paistoa. Mielikuvitus on vain rajana minkälaisen omasta pannarista haluaa tehdä. JUUSTOPANNUKAKKU

5-6 luomukananmunaa
50 g voita
200 g voimakasta juustoa raasteena
1 prk luomuraejuustoa


Vatkaa kevyesti munien rakenne rikki. Lisää sekaan sulatettu voi, juustoraaste ja raejuusto. Sekoita hyvin.

Levitä seos voideltuun uunipannuun (käyttämäni on kooltaan noin 30x20 cm) ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti