maanantai 18. helmikuuta 2013

Made from Keitele, made in Jyväskylä



Ehdinpäs! Nimittäin tajusin ajoissa tänä vuonna sen, ettei madesesonki kestä loputtomiin. Edellisien vuosien yritykset tehdä jotain mateesta ovat nimenomaan tyssänneet siihen, että niitä ei enää tiskeillä ole näkynyt.

Tykästyin ajatukseen tehdä hommatuista madefileistä jotain muuta kuin keittoa, joka on varmaan se ensimmäinen ruokalaji mikä kyseisestä kalasta tulee mieleen. Idea valmistaa madetta uunissa on lähtöisin Ursulan mahtavasta Kalantiini -blogista.

En malta olla hehkuttamatta kyseistä blogia, sillä sieltä on omalle to-do -listalle korvamerkittynä monen monta reseptiä. Kannattaa tutustua, Ursula kalakauppiaana jos kuka tietää miten kalasta tehdä safkaa.



UUNIMADE SMETANALLA KUORRUTETTUNA
noin 1/2 kg madetta fileenä
suolaa
valkopippuria
sitruunamehua

1/2 purjo
öljyä kuullottamiseen

tuoreita yrttejä (itse käytin ruohosipulia)
1 prk smetanaa
3 rkl majoneesia
ripaus suolaa




Ota fileet huoneenlämpöön ja ripottele niiden pinnalle suolaa ja pippuria. Purista kaloille myös vähän sitruunan mehua. Anna maustua hetkisen.

Kuullota tällä välin ohueksi leikattu purjo pannulla öljytilkan kera. Purjosuikaleiden ollessa pehmeitä, siirrä ne sivuun hetkeksi odottamaan.

Sekoita smetana ja majoneesi keskenään, mausta seos halutessasi ripauksella suolaa.

Voitele uunivuoka. Siirrä kalat vuokaan, kaada purjosipulit sekä silputut yrtit tasaisesti niiden pinnalle. Levitä päällimmäiseksi smetana-majoneesiseos.

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Mateen kylkiäisenä oli tarjolla raikasta ja värikästä salaattia.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ylisanoista :) linkitin blogisi liikkeen fb.sivuille...

    VastaaPoista
  2. Kiitti linkityksestä!

    Itse arvostan blogisi kaltaisia tietolähteitä, tulee nimittäin tarpeeseen :) Kätevä kun etsii ideoita juurikin kalaresepteihin, niin tietää minne mennä tutkailemaan eikä tarvitse välttämättä seikkailla google-viidakossa.

    VastaaPoista