sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Tacomausteinen jauheliha-kurpitsakeitto


En sitten millään pääse yli enkä ympäri myskikurpitsasta. Sitä on edelleen hyvin saatavilla kaupoissa niin melkein viikottain teen jotain kurpitsahässäkkää joko pannulla/uunissa paistoksena tai sitten soseutettuna keitossa. Eikä kyllästymisestä tietoakaan. Tämä taitaakin olla yksi niistä monista omien talviruokien lemppariraaka-aineista.

Keittoon käytetty jauheliha oli laadukasta pihvikarjalihaa (limousin), jonka sain vanhempieni kautta (kiitokset vaan sinne). Alkujaan liha oli peräisin Mikkelin seudulta, joten ehkä voisi puhua lähiruoasta tässä yhteydessä. Maukasta ja hyvälaatuista lihaa se jokatapauksessa oli.

JAUHELIHA-KURPITSAKEITTO

1 iso myskikurpitsa
1 purjosipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1-2 punaista chilipaprikaa

500 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 rkl tai maun mukaan tacomausteseosta

2 dl kermaa
(suolaa)

Kuori ja lohko kurpitsa kattilaan. Silppua sekaan purjo, valkosipulinkynnet sekä chilipaprikat. Lisää vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua kannen alle, kunnes ainekset ovat sopivasti pehmenneet.

Paista jauheliha silputtujen sipulien kera pannulla. Mausta tacomausteella.

Soseuta kasvikset kattilassa sileäksi keitoksi. Lisää sekaan kerma sekä paistettu liha. Mausta vielä tarvittaessa suolalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti