keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Täytetyt poblanot


Toisinaan sosiaalisessa mediassa notkuminen kannattaa. Viikonloppuna saatoin olla niin ajan hermolla kuin mahdollista, kun luin Facebookista paikallisesta marketista löytyvän poblanoja (kiitti vinkistä Sita). Muutahan ei tarvittu, että uteliaisuus heräsi tonkimaan enemmän tietoa näistä itselleni oudoista chileistä.

Poblanot ovat chileiksi suurehkoja, suippopaprikaa ulkonäöltä muistuttavia mutta hyvin mietoja. Ne eivät kuitenkaan ole niin makeita kuin perus- tai suippopaprikat. Ärhäkän tulisiakaan ne eivät siis ole, joten sopivat mainiosti myös pääraaka-aineeksi. Suosittelen nappaamaan ostoskoriin, mikäli niitä joskus kaupassa vastaan tulee.

Heti kättelyssä päätin tehdä poblanot uunissa jollain kivalla täytteellä. Näistä muuten tulee mieleen eräs ikisuosikki-lisuke, nimittäin sinihomejuustolla täytetyt ja pekoniin käärityt suippopaprikat. Makoisia paprikoita on tehty usein, ja pieni ihme onkin, etten niitä tänne blogiin ole koskaan postannut.


TÄYTETYT POBLANO-PAPRIKAT

3 poblanoa

noin 200 g jauhelihaa (possua, rasvaa 22%)
1 pieni sipuli tai isosta puolikas
mustapippuria
suolaa
kuivattuja yrttejä (oregano, kirveli, meirami tms.)

aurinkokuivatun tomaatin siivuja
muutama rkl ricottajuustoa

emmentaljuustoraastetta

Voitele uunivuoka. Pese poblanot, halkaise ne ja poista sisältä siemenet ja vaaleat osat. Lado puolikkaat tiiviisti vuokaan.

Paista jauheliha sipulisilpun kera pannulla kypsäksi. Mausta pippurilla, suolalla ja yrteillä. Loppuvaiheessa kypsennystä lisää lihan sekaan aurinkokuivatut tomaatit sekä ricottajuusto. Juusto sulaa mukavasti seokseen samalla tiivistäen sitä.

Täytä poblanot ja ripottele pinnalle kevyesti juustoraastetta.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Enpä ole koskaan kuullut poblanoista, mutta kiinnostuin tämän reseptin luettuani :)

    VastaaPoista
  2. Wau poblanoita: haluu meidänkin markettiin!

    VastaaPoista
  3. Jep, kokeilunarvoisia olivat ehdottomasti! Poblanot joskus kaupassa nähdessään kannattaa napata heti mukaan, ainakaan täällä meidän marketissa ei sen koommin niitä oo ollut :( Oisin kyllä toistekin niitä mieluusti ostanut..

    VastaaPoista
  4. Tulipa omalta viljelypalstalta pari kiloa 14-20cm mittaisia poblanoja [Ancho Grande] ... ja täältä ensimäinen resepti :)

    VastaaPoista