perjantai 14. joulukuuta 2012

Kamalan ihana pekonisalaatti


Harvemmin näin suoraan sanottuna ällönnäköistä sapuskaa tulee tänne blogiin kirjattua. Ihanan kamalasta ulkonäöstä huolimatta salaatin maku on niin huippu, että tätä ei pysty olemaan julkaisematta. Ja nyt puhuu ihminen, joka ei ennen ole pekonista välittänyt. Se on ollut suorastaan hyi. Näin kertaheitolla inhokki voi muuttua suosikiksi.

PEKONI-KANANMUNASALAATTI

140 g pekonia
4-6 keitettyä kananmunaa
jotain kasvista, esimerkiksi paprikaa, keitettyjä vihreitä papuja, suolakurkkua..
125 g turkkilaista jogurttia
1-1 1/2 dl majoneesia
(suolaa)

Keitä kananmunat kypsiksi ja anna niiden jäähtyä. Paista pekoni pannulla rapsakaksi.

Pekonin hieman jäähdyttyä suikaloi se. Muussaa kananmunat pekonin joukkoon. Pilko/höyrytä myös haluamaasi kasvista sekaan.

Lopuksi lisää jogurtti ja majoneesi. En ole hirveän tarkkaan mittaillut aineksia, suunnilleen saman verran näitä kumpaakin voi laittaa.

Suolaa ei välttämättä tarvitse enää lisätä, varsinkaan jos lisukkeena käyttää suolakurkkua.


Tämän mainion ohjeen luin jo keväällä Katiskattaren vanhasta blogista, ja jo silloin uhkasin tätä joku päivä kokeilla. Hieman aikaahan se vaati, mutta olen vähän kuin ottanut vahinkoa takaisin tekemällä tätä jo useampaa otteeseen.

PS. Rumuuden multihuipennuksena kuvasin salaatin suoraan säilytyskipossaan. Vanhat jätskirasiat ovat kyllä niin käteviä.

4 kommenttia:

  1. Oho, aika tuhdinnäköistä evästä! Minkä seurana tänä voisi tarjota? :)

    VastaaPoista
  2. Mä olen joskus tehnyt vähän samantyyppistä salaattia täytettyyn patonkiin. Muistaakseni käytin savukinkkua ja cheddar-raastetta täytteessä munan ja vihannesten lisäksi. Ja reilusti sipulia :) Pekonilla tuosta tulee varmasti ihan huikea!

    VastaaPoista
  3. No on pakko olla hyvää :) Miksei vaikkapa just patongin välissä lounaana.. hmm..

    VastaaPoista
  4. Kiitti kamalasti ihanista kommenteista ;)

    Salaatti on tosiaan tuhtia, nälkä taintuu varmasti! Itse olen tykännyt syödä tätä höyrytettyjen vihannesten kylkiäisenä, kätevä eväs esim. töihin mukaan.

    Hyvä idea toi täytehomma. Toimii satavarmasti just esim. patongin välissä. Heidin ohje kans varmasti huippuhyvää, menee kokeiluun :) Pitää varmaan kohta oikeesti vaihtaa aineksia, ettei vallan iske kyllästyminen, sen verran tiuhaan olen tätä salaattia puputtanut ;)

    VastaaPoista