keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Joulu 2012 ja kerran vielä parit ei-niin-jouluiset-laatikot

"Joulunajan rääppiäisruokakin on suussa sulavan hyvää."

Tonttuilut tämän vuoden osalta alkavat olla ohi. Joulu meni tuttuun tapaan vanhempieni luona, ja pyhiä vietettiin jälleen hyvin ruokapainotteisesti. Tarjolla oli niin paljon laidasta laitaan erilaisia herkkuja, ettei joka kattauksella pystynyt kaikkea maistelemaan.

Pääosin ruokatarjoilu oli äitini loihtimaa, itse vein viemisinä ainoastaan nämä kurpitsapaistokset sekä marianne-kääretortun.


RICOTTA-KURPITSAPAISTOS

1 iso myskikurpitsa
1 sipuli
voita kuullottamiseen

250 g ricottajuustoa
1/2-1 dl kermaa
cayennepippuria
muskottipähkinää
mustapippuria
suolaa
kuivattua timjamia

parmesanjuustoraastetta kuorrutteeksi

*****


SINIHOMEJUUSTO-KURPITSAPAISTOS

1 iso myskikurpitsa
1 sipuli
voita kuullottamiseen

sinihomejuustoa maun mukaan (itse laitoin noin 100 g Peltolan blueta)
1 1/2-2 dl kermaa
mustapippuria
(suolaa)

parmesanjuustoraastetta kuorrutteeksi

Kuori ja lohko kurpitsat. Esikeitä tai höyrytä niitä noin kymmenisen minuuttia. Siirrä hieman pehmenneet kurpitsapalat uunivuokaan.

Kuullota sipulisilppu voissa pehmeäksi. Lisää sipulit kurpitsojen sekaan.

Sekoita kerma ja juusto keskenään. Lisää seokseen mausteet. Kaada kerma-juustoseos uunivuokaan ja sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.

Paista paistosta 200 asteessa noin puoli tuntia. Lisää loppupuolella paistoa pinnalle parmesanjuustoraastetta.

"PikkuLeijonaTonttu"

JOULUMENU 2012

                                 * rosolli ja vihersalaatti + rosollin kastike
                                 * kananmuna-kylmäsavulohitartar
                                 * graavi- ja kylmä/lämminsavulohi
                                 * hirvenpaistileikkele
                                 * punasipuli- ja suppilovahverohillokkeet
                                 * riisipiirakat ja munavoi
                                 * siemenleipä
                                 * kinkku
                                 * karjalanpaisti
                                 * perinteiset lanttu- ja porkkanalaatikot
                                 * punajuuri-porkkana-aurajuustolaatikko
                                 * kurpitsapaistokset (sinihome ja ricotta)

                                 * sekahedelmäkiisseli kermavaahdolla
                                 * marianne-kääretorttu
                                 * suklaakonvehteja

3 kommenttia:

  1. Nuppu, mikä joulutonttu <3 ihana kuva :)

    VastaaPoista
  2. Ooh, tuo ricotta-kurpitsapaistos vaikuttaa mahtavalta! Ihan pakko lisätä resepti testilistalle, vaikka se on jo ennestään kilometrien mittainen... Tosi suloinen tonttu! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihanista kommenteista, tonttutomera varsinkin oli niistä kovin otettu :)

    Canelia, lisää ihmeessä listaan, juurikin tuo ricotta-kurpitsa-yhdistelmä oli minunkin lemppari.

    VastaaPoista