Kuumin pikkujoulusesonki alkaa tältä vuodelta olla takanapäin, mutta tulevia kinkereitä ajatellen tässä on oiva lihapullaresepti pikkusuolaiseksi. Salamin ja jalapenojen tuodessa suolaisuutta ja tulisuutta nämä maistuvat hyvin ihan pelkiltäänkin naposteltuna. Pullien mehevyyden takaa taikinaan lisätty juustoraaste.
SALAMI-JALAPENOLIHAPULLAT
400 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
noin 5 cm:n pätkä kesäkurpitsaa raastettuna
noin 50 g salamia
1 1/2-2 dl emmentaljuustoraastetta
1 punainen paprika
säilykejalapenoviipaleita maun mukaan
sipulijauhetta
mustapippuria
suolaa
muutama rkl kermaa
voita paistamiseen
Raasta kesäkurpitsa sekä pilko paprika, salamimakkara ja jalapenot pieneksi rouheeksi. Lisää ainekset jauhelihan sekaan. Lisää myös kananmuna, juustoraaste ja mausteet. Sekoita hyvin tasaiseksi taikinaksi. Lorauta kermaa sekaan varsinkin, jos taikina tuntuu liian jämäkältä.
Pyöritä taikinasta pullia ja paista ne pannulla kypsiksi.
Näihin kivasti onnistuneisiin pulliin on hyvä päättää lihapullahaaste. Täytyy lähiaikoina tehdä jonkinlainen yhteenveto/kooste/summa summarum kuluneesta vuodesta. Hyvät hyssykät tätä ajan juoksua, pian taas yksi vuosi on takanapäin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti