lauantai 17. syyskuuta 2011

Omena-pannukakku


Syksyn omenasatoa voi käyttää vaikka pannariin. Omput käy mainiosti pannukakun pinnalle, eikä näin ollen tarvitse välttämättä lisätä tarjolle hilloa tai muita lisukkeita. Ei välttämättä, nimittäin tämä omenaherkku oikein huutaa joko vaniljajätskiä tai -kastiketta kylkeensä.

OMENA-PANNUKAKKU

4 dl maitoa
1 kananmunaa
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1/2 dl voisulaa
2 1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
(1/2 dl sokeria)
1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 omenaa
kanelia
hunajaa
sokeripaahdettuja auringonkukansiemeniä

Riko muna kevyesti vatkaten. Lisää maito ja kuivat aineet, lopuksi myös voisula. Itse lisäsin pelkästään vaniljasokeria taikinaan, mielestäni riittävän makea tulee näinkin. Huolellisen sekoittamisen jälkeen anna taikinan levähtää hetki.

Poista omenoista karat ja kuori halutessasi. Lohko ohuiksi viipaleiksi. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja asettele omenaviipaleet pinnalle. Mausta omenat kanelijauheella ja pirskoittele hunajaa pinnalle.

Laitoin hetken mielijohteesta makeutettuja auringonkukansiemeniä myös, niitä kun sattui kaapista löytymään. Pähkinärouheetkin olisivat hyvä vaihtoehto.

Paista 225 asteessa vajaa puoli tuntia. Kaksinkertaista ohje, jos haluat uunipellillisen pannukakkua.

2 kommenttia:

  1. Oi, nyt maistuis omenapiirakka, tai miksei omenapannari. Täällä englannissa omenat ei oo mikään juttu syksyllä, niinkun suomessa. Mutta ehkä voisin yllättää kämppikset omenapiirakalla?

    Superkauniita kuvia!

    VastaaPoista