keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Paahdetut perunat


Vihdoinkin muistin tehdä näitä paahdettuja perunoita, mitä Katiskatar blogissaan kovin suositteli. Eikä suositellut turhaan, nämä olivat loistavan makuisia! Melkeinpä voisin todeta, että näin tehtynä potut ovat parhaita.

Alunperin idea on lähtöisin siis Jamie Oliverilta, joka kokkaili näitä viime vuoden loppupuolella Suomen telkkarissa esitetyssä jaksossa. Potut näyttivät tv:stä käsinkin tosi hyviltä, ja sitä myös olivat ihan kotikeittiössä tehtynä.

Kaiken hyvän lisäksi nämä ovat helppoja valmistaa, ei tarvitse kuin esikeittää/höyryttää perunat, öljytä ja maustaa ne ja paahtaa kuumassa uunissa. Meidän perunoihin tuli suolaa, pippurisekoitusta ja kuivattua basilikaa. Uunin lämpötila oli 250 astetta ja paistoaika n. 15 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Jee! Nää oli kyllä aivan loistava oivallus! Kerrankin telkkarin kattomisesta seurasi jotain hyvää :D

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä tosi hyviä. Veivät kielen mennessään. :)

    VastaaPoista
  3. Enpä ole kyllä sellaisesta rahkasta kuullut, enkä nähnyt, mutta täytyypä ottaa ensi kerralla kylmähyllyillä ja ihan vilkuilla sillä silmällä, josko löytyisi. Aika jänniä makuja ainakin :) Persikka-vadelma, hhmmm...

    VastaaPoista