tiistai 8. helmikuuta 2011

Skyr


Hiphei! Vihdoinkin löysin tätä Skyr-rahkaa myös meidän kaupasta. Käsittääkseni tätä on myyty etelämmässä jo vaikka kuinka kauan, mutta meidän korkeuksille se on vasta saapunut. Tai sitten olen etsinnöistä huolimatta onnistunut kiertämään ne kaupat missä tätä olisi ollut. Viime syksystä lähtien olen tasaisin väliajoin yrittänyt tätä haalia käsiini mutta heikoin tuloksin. Sen vuoksi täytyi melkein silmiä hieraista ennen kuin uskoin että purnukka kylmähyllyllä oli toden totta juuri tätä skyriä.

Ensimmäisenä makuna otin testaukseen vaniljan, mikä on suosikkimakuni myös jugurteissa. Muita makuja ovat meloni-passionhedelmä, mustikka ja persikka-vadelma. Eivät kuulosta huonoilta nekään.

Rahkasta kerrotaan sen omilla sivuilla näin:

- Skyr on ainutlaatuinen Islannista tuleva rasvaton, korkeaproteiininen ja kalsiumpitoinen maitovalmiste
- Skyrin tekemiseen käytetään 3-4 kertaa enemmän maitoa kuin tavalliseen jogurttiin, mistä johtuen proteiinimäärä on 2-3 kertainen tavalliseen jogurttiin verrattuna

Mielestäni mainio tuote ja todellakin suosittelen maistamaan. Varsinkin mikäli muutenkin on tottunut syömään maitorahkoja. Minusta tuotteen ainoa miinus on sen hinta, purnukka maksaa yli kaksi euroa, joten ihan jokapäiväiseen käyttöön tätä ei raaski hankkia. Sen homman ajakoon huokeammat rasvattomat maitorahkat. Herkuttelupäiväksi tätä täytyy kuitenkin varata :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti