maanantai 27. joulukuuta 2010

Karpalo-kinuskijuustokakku

Joulunviettoon kuuluvat makeat herkut kahvipöytään. Meidän joulun leivonnaisia olivat tämä juustokakku sekä äidin tekemä pumpulikakku (jonka ohje löytyy myös täältä). Lisäksi tarjolla oli kanelipuusteja. Mukaan lukien joulukonvehdit ja itsetehdyt tikkunekut olivat nämä tarjoilut oikein riittävät makeannälkään. Perinteisiä pipareita ja luumutorttuja ei ollut, jostain syystä kukaan meistä ei ole niin niiden perään.



Karpalo-kinuskijuustokakku:

1 pkt Myllyn Paras pyöreä piirakkataikina
200 g Philadelphia tuorejuustoa
250 g mascarponejuustoa
2 kananmunaa
tomusokeria
vaniljasokeria
valmista kinuskikastiketta
200g karpaloita
perunajauhoa

Taputtelin sulaneen taikinalevyn irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Vatkasin juustot ja munat tasaiseksi taikinaksi. Lisäsin taikinaan sokerit ja ehkä noin desin verran kinuskikastiketta. Sekoitin sulaneisiin karpaloihin hieman perunajauhoja ja kaadoin ne piirakkapohjan päälle. Niiden päälle lisäsin tuorejuustotaikinan ja siloittelin pinnan. Paiston kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Ihan kaikki tuosta tuorejuustotäytteestä ei mahtunut vuokaan, joten sitä täytyi sitten tuhota ihan pelkiltään. Nam, miten hyvää se olikaan! Niin makeata ettei paljoa pystynyt kerralla syömään. Kypsässä kakussa karpaloiden kirpeys oli mukava vastapaino makealle täytteelle. Toki olisi karpaloiden joukkoonkin hieman sokeria voinut lisätä.

8 kommenttia:

  1. Nam, nam! Tää näyttää niiiin hyvälle :P

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanan näköinen kakku! Voi tuota herkullista pintaa... On varmaan niin hyvää!

    VastaaPoista
  3. Paljonko laitoit tuota tomusokeria? Tarkoitus olisi tehdä huomenna kakkuasi :)

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla että tykkäsit! Noiden sokereiden kanssa olen mennyt ihan maistelutaktiikalla, eli lisään vähän kerrassaan ja maistelen milloin on riittävästi. Siten saa myös omaan makuun käypäistä, toiset kun tykkää että pitää olla tosi makeaa ;) En oikein osaa määrää arvioida, pussin suusta kun aina sokerit kaatelen näitä tämmöisiä kerma- ja tuorejuustoseoksia makeuttaessa :) Noi karpalot toisaalta on aika kirpsakoita, että toi juustoseos saa olla kyllä aika makeaa. Kinuskikastike tuo makeutta kans sokereiden ohella. Ja marjoja vaihtelemalla saa piirakkaan vaihtelua helposti.

    VastaaPoista
  5. Selvä, kokeilemalla siis selviää :) Kiitos vastauksesta!
    T. Anonyymi

    VastaaPoista
  6. Löytyipä herkullisen kuuloinen ohje! Onko tämä parempaa uunituoreena vai seuraavana päivänä? Mietiskelen tässä perjantain juhlatarjoamisia.

    VastaaPoista
  7. Kiitti kommentista!

    Itse antaisin tämän vetäytyä ja jäähtyä, ei juuri uunista tulleena ole niin maukasta. Ainakin pari tuntia tai ehkä jopa parempi että yön yli. Saa nätimpiä palasiakin leikattua jäähtyneenä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta! Hyvä vain jos voi jo edellisenä päivänä tekaista. Tätä siis kokeilemme tällä viikolla.

      Poista